to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 24.06.2019

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: «Να ακούσουμε καθαρές κουβέντες σε βασικές επιλογές»

«Πρέπει να ακούσουμε καθαρές κουβέντες σε βασικές επιλογές» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», Χρήστος Γιαννούλης


«Πρέπει να ακούσουμε καθαρές κουβέντες σε βασικές επιλογές» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», Χρήστος Γιαννούλης, σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες των κομμάτων στο χρονικό διάστημα ώς τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι αυτές πρέπει να απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Υποστηρίζουμε το κοινωνικό κράτος, που αφορά και τη μεσαία τάξη, στην πλάτη της οποίας, στον ορισμό της οποίας, σκυλεύουν πάρα πολύ και ιδιαίτερα αυτοί που τη γονάτισαν μέχρι το 2015; Στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία; Στηρίζουμε δομές και πολιτικές, που βοήθησαν ανθρώπους, που δεν είχαν πέντε ευρώ να πάρουν ένα μπουκάλι γάλα και σήμερα - παρότι περνούν πολύ δύσκολα - έχει αυξηθεί ο δείκτης μιας αξίας, την οποία δεν την πολυσυζητάμε, της αξιοπρέπειας;».

«Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η προοπτική της ζωής μας, της ζωής όλων μας, για να την αναθέσουμε σε επαγγελματίες παραπλανητές της πολιτικής» τόνισε ο κ. Γιαννούλης και κάλεσε τη ΝΔ να πει «ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα» της «χιονοστιβάδας ανάπτυξης και επενδύσεων» που υπόσχεται στο λαό.«Αυτές τις απαντήσεις δεν τις δίνουνε» είπε ο κ. Γιαννούλης.

«Ανταπαντά η ΝΔ ότι υπάρχει σαφήνεια (στο πρόγραμμα της)» συνέχισε ο κ. Γιαννούλης, διερωτώμενος εάν σε αυτό περιλαμβάνεται η διατήρηση του ΦΠΑ του 6% και πρόσθεσε: «Γιατί εγώ διαβάζω δύο σειρές, ότι στο τέλος της τετραετίας, η Ελλάδα θα έχει δύο συντελεστές, 22% και 11%». Διερωτήθηκε επίσης εάν η ΝΔ προτίθεται να καταργήσει ή να διατηρήσει τα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ, όπου με «ηλεκτρονικό τρόπο», αξιοκρατικά, δόθηκε αξιοπρεπή απασχόληση σε πολλούς.

«Είναι πολλά τα παραδείγματα, ότι θα κάνουν αυτά που δεν λένε και δεν λένε αυτά που θα κάνουν. Γιατί το έχουν μέσα στο πολιτικό τους DNA» υποστήριξε ο κ. Γιαννούλης και πρόσθεσε: «Είπαν ποτέ ότι θα έκλειναν το νοσοκομείο "Παναγία"; Είχαν πει ποτέ ότι θα απέλυαν 2.500 γιατρούς και 2.500 εκπαιδευτικούς; Σήμερα το ΕΠΑΛ είναι το πιο ζωντανό εκπαιδευτικό εργαστήρι για τα παιδιά που θέλουν να τραβήξουν μια άλλη περπατησιά στη ζωή τους. Γίνεται σκοτωμός ποιος θα πάει στα ΕΠΑΛ. Θυμίζω ότι οι καθηγητές των ΕΠΑΛ πετάχτηκαν σε μια νύχτα στον δρόμο και δεν τους το είχε προμηνύσει κανείς. Αυτά είναι παραδείγματα, δεν είναι έπεα πτερόεντα, δεν είναι λέξεις του αέρα, αυτά συνέβησαν…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)