to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 24.06.2021

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Με ευθύνη της ΝΔ ζούμε την αποθέωση της χυδαιότητας στο δημόσιο λόγο

«Αυτές τις ημέρες ζούμε την αποθέωση της χυδαιότητας στο δημόσιο λόγο. Αλήθεια πόσο αχρείος είναι κάποιος, ο οποίος ακόμη και τη συγνώμη για ένα ψέμα, τη χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τη χυδαιότητα;» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στη μισή «συγνώμη» του Ν. Ρωμανού, δεξιού χεριού του Κ. Μητσοτάκη, προς τον Ν. Παρασκευόπουλο


 Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων, επισήμανε συγκεκριμένα:

"Αυτές τις ημέρες ζούμε την αποθέωση της χυδαιότητας στο δημόσιο λόγο. Αλήθεια πόσο αχρείος είναι κάποιος, ο οποίος ακόμη και τη συγνώμη για ένα ψέμα, τη χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τη χυδαιότητα;

Ο λόγος για το διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού ο οποίος έσπευσε να χρησιμοποιήσει τη «συγνώμη» του προς τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να επαναλάβει τις χυδαιότητες του.

Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση, αντί να αποδοκιμάσει τον Νίκο Ρωμανό, σπεύδει  να του προσφέρει κάλυψη, όπως έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης».

Για την παιδεία, ο Χρ. Γιαννούλης τόνισε:

Ο κόσμος αλλάζει και μεταβάλλεται και πρέπει να ακολουθήσουμε με νέες υλικά με νέες σκέψεις. Αλλά παράλληλα όχι με εκπτώσεις αξιών. Δεν μπορεί εν έτει 2021 να ισχυρίζεται ότι η αφαίρεση κοινωνιολογικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι πρόοδος για την παιδεία. Δεν γίνεται να υποθηκεύεται το μέλλον των νέων γενεών. Να υποθηκεύεται η εργασία, η οικονομική ανάπτυξη, η ασφάλεια.

Ενώ για τις αναπτυξιακές εταιρείες επισήμανε:

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στις οικονομικές επιτροπές Δήμων και Περιφερειών, που δεν έχουν αντιπροσωπευτικότητα, να ιδρύσουν αναπτυξιακές εταιρείες που θα είναι το όχημα για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης".

Το βίντεο της ομιλίας του Χρ. Γιαννούλη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)