to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 06.05.2020

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: «Η κυβέρνηση καταστρατηγεί και τις 6 αρχές της δημοκρατίας» (βίντεο)

“Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε μία κυβέρνηση, που εκμεταλλευόμενη την κρίση της πανδημίας, έχει συνειδητά καταστρατηγήσει τις 6 αρχές της δημοκρατίας. Τα τρία Ι και τα τρία Δ. Ισηγορία, Ισονομία, Ισοκρατία, Διαφάνεια, Δημοσιότητα, Διαβούλευση.” Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, σε παρέμβαση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική.


«Στο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική κόντρα σε κάθε λογική, καταργείται το τεκμήριο της ανηλικότητας. Στο βελτιωτικό υποτίθεται νομοθέτημα για τη μεταναστευτική πολιτική, αγνοείται παντελώς αυτό που στην Ευρώπη αποτελεί συνώνυμο της αναγνώρισης ενός κράτους δικαίου και ενός κράτους πρόνοιας. Τη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρίες. Καταπατούν βασικά δικαιώματα των ΑΜΕΑ καθιστώντας την ήδη δυσχερή τους θέση ακόμη δυσκολότερη. Αυτό δεν το επιτρέπει ο πολιτισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός. Δεν ειπώθηκε ούτε μία κουβέντα από τους συναρμόδιους υπουργούς για τον εμπρησμό ξενοδοχείου στην Αρνισσα Πέλλας όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η πρόσληψη 1000 ανθρώπων στις δομές υγείας με σειρά προτεραιότητας. Η ελληνική κοινωνία δεν είναι το κρεοπωλείο ενός σούπερ μάρκετ για να παίρνεις χαρτάκι προτεραιότητας.

Η κυβέρνηση αυτή εφηύρε τα φανερά – μυστικά κονδύλια. Είναι τα 20 εκατομμύρια που διαθέτει με τελείως αδιαφανή τρόπο στα ΜΜΕ για να εξαγοράσει μία επικοινωνιακή εικόνα.

Προφανώς για τους βουλευτές της συμπολίτευσης η διάθεση για συμμετοχή στο κοινοβουλευτικό έργο υπάρχει μόνο εάν πρέπει να αντιπολιτευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον κυριαρχεί ο νόμος της αδράνειας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταβάλλει πολίτευμα και τη Βουλή σε εργαλείο της Νέας Δημοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)