to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 21.04.2021

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Χωρίς βοήθεια σε τρόφιμα οι άποροι στη δυτική Θεσσαλονίκη

«Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης οι δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης στερούνται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά την επίσκεψή του στον Εύοσμο μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Ανατολή Αγαθαγγελίδου - Παρέμβαση του βουλευτή και στο Open για τα θέματα της επικαιρότητας


Όπως τονίζει ο Χρ. Γιαννούλης: «Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης οι δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης στερούνται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Κατά την επίσκεψη μας στον Εύοσμο, μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Ανατολή Αγαθαγγελίδου,  κάτοικοι της περιοχής μας επεσήμαναν πως στους Δήμους Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Ευόσμου – Κορδελιού οι δικαιούχοι έχουν να λάβουν τρόφιμα εδώ και ένα εξάμηνο ενώ στους Δήμους Νεάπολης Συκεών και Παύλου Μελά εδώ και έναν χρόνο, δηλαδή ήδη από την πρώτη καραντίνα».

Όπως προσθέτει: 

«Το ΤΕΒΑ απευθύνεται σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά είδη διατροφής και καθημερινής διαβίωσης και υλοποιείται μέσω 57 Κοινωνικών Συμπράξεων, με επικεφαλής Δήμους ή Περιφέρειες, παρέχοντας και νωπά είδη διατροφής. Όπως γίνεται αντιληπτό εν μέσω της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης που τη συνοδεύει, οι φτωχότεροι συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι κυριολεκτικά με το φάσμα της πείνας.

Καλούμε την πολιτεία άμεσα να διαθέσει στους δικαιούχους προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες, για να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές των τροφίμων και των ειδών που χρειάζονται, εν όψει του Πάσχα».

«Έχει τρωθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό»

Σε άλλη παρέμβασή του, μιλώντας στο Open, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης, επισήμανε πως «ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι ένα μέτρο εκτόνωσης της κατάστασης, για να σταματήσουν τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα»

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να εστιάσουμε σε λύσεις και όχι σε αντιπαραθέσεις. Έχει τρωθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές εάν έγκαιρα είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας στις επικίνδυνες εστίες διασποράς όπως είναι οι χώροι εργασίας και τα Μέσα Μεταφοράς. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία προκαλεί με νομοθετήματα, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ, αντί να ενισχύσουν όλες τις δομές υγείας, «χτυπάνε» μία δομή, το ΚΕΘΕΑ,  που έχει σχέση με την ψυχική υγεία». 

Το σχετικό απόσπασμα:


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)