to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 19.10.2020

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ βρίσκονται καθημερινά οι πολίτες

«Οι Θεσσαλονικείς εδώ και 14 μήνες είναι όμηροι των παλινωδιών και της απραξίας της κυβέρνησης»


Η δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη:

«Αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ βρίσκονται καθημερινά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ήδη από την επομένη της ανάληψης της εξουσίας από τη ΝΔ, οι Θεσσαλονικείς εδώ και 14 μήνες είναι όμηροι των παλινωδιών και της απραξίας της κυβέρνησης. Ο Συνωστισμός και οι ασφυκτικές συνθήκες μεταφοράς στις ώρες αιχμής παραμένει μία διαρκής εστία διασποράς και κινδύνου για τους επιβάτες του ΟΑΣΘ.  Και αυτό δεν θεραπεύεται με λόγια και υποσχέσεις.

Η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση της αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης. Στο δρόμο δεν κυκλοφορούν περισσότερα από 270 λεωφορεία (ΟΑΣΘ + ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) παρά το γεγονός ότι μπήκαμε στην χειμερινή περίοδο. Η νέα σύμβαση για την μίσθωση 180 μεταχειρισμένων λεωφορείων εκτός από το ότι είναι σκανδαλωδώς ακριβή (πάνω από 110.000 κάθε λεωφορείο) δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα διότι στο τέλος του έτους πρέπει να αποσυρθούν περίπου 90 λεωφορεία. Επιπλέον τα 180 λεωφορεία είναι παλαιάς τεχνολογίας μη αντιρυπαντικής τεχνολογίας που σημαίνει επιβάρυνση του περιβάλλοντος και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για 750 λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας, η ενίσχυση των συνεργείων και της αποθήκης ανταλλακτικών για να κινηθούν ακινητοποιημένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς και επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τα ΚΤΕΛ και με τον ανάδοχο της νέας μίσθωσης. Και να αφήσουν τα κουτοπόνηρα σχέδια για παρελκυστική μεθόδευση πλήρους ανάθεσης του μεταφορικού έργου σε ιδιώτες και ΚΤΕΛ.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε πως η εκκαθάριση καθυστερεί και επιχειρούνται προσπάθειες συγκάλυψης του διαχρονικού σκανδάλου ενώ η κατάργηση του ΑΣΥΘ έχει ανοίξει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση. Να σημειώσουμε επίσης πως δεν έχει υπογραφεί νέα ΣΣΕ στον ΟΑΣΘ και στα ΚΤΕΛ οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί. Επίσης δεν έχει τηρηθεί η ΣΣΕ που είχε υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι ήταν ευνοϊκή για τους εργαζόμενους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)