to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 01.04.2013

Κοινωνία

Χουντική προπαγάνδα από αξιωματικό σε στρατόπεδο της Σάμου

Δεν έχουν σταματημό τα κρούσματα ακροδεξιάς προπαγάνδας από χαμηλόβαθμους συνήθως αξιωματικούς του ελληνικού στρατού. Το νέο περιστατικό έρχεται από το στρατόπεδο ΠΟΘΑ στη Σάμο, όπως αναφέρει το Δικτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος».


Συγκεκριμένα:

Οι φήμες ότι ο ανθυπολοχαγός Αναγνωστόπουλος είναι φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή ήταν γνωστές από καιρό. Κάτι η συμπεριφορά του κάτι οι αναφορές του στα Ίμια πρόδιδαν τις πεποιθήσεις του. Τελευταία όμως ξεσαλώνει κάνοντας ανοιχτή φιλοχουντική προπαγάνδα. Με θράσος ρωτάει τους φαντάρους ποια ήταν η χρυσή επταετία της Ελλάδος όπως αυτός αποκαλεί τη στρατιωτική χούντα του 67-74.


Από άγνοια ή σκόπιμα αποσιώπα σε πολλά που οφείλουμε να του τα θυμίσουμε. Για τις συνθήκες και τη διάρκεια της θητείας εκείνη την περίοδο, για την επιστράτευση και την τραγωδία της Κύπρου, για τα ξερονήσια και τις φυλακές, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες… και αν σήμερα μας συγκλονίζουν αυτά τα εγκλήματα αυτό δε σημαίνει ότι  ξεχνάμε και την καταστροφική οικονομική πολιτική της επταετίας. Να κοπεί το θράσος σε όσους μιλάνε για έργα και χριστή διαχείριση. Διαφθορά υπήρχε και τότε. Εξάλλου δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά από την τρομοκρατία και την απειλή της εξορίας σε όποιον θέλει να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί. Ας μας πει επίσης ο λαλίστατος ανθυπολοχαγός τη γνώμη του για τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.


Εκφράζουμε τέλος την απορία μας για την αδράνεια της διοίκησης του στρατοπέδου. Καλά ο αν/χης Στελάκης βρίσκεται σε άδεια, ο υποδιοικητής αν/χης Σακελάρης δε θα έπρεπε να επέμβει;    


Οι παραπάνω φασιστικές και φιλοχουντικές συμπεριφορές αποτελούν απόδειξη ότι το σκάνδαλο του Ευέλπι Φαραντάτου, όπου οι καταγγελίες περί μετατροπής της εορτής μνήμης και τιμής  για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου μετατράπηκε σε φιλοχουντική φιέστα, για να πέσει στα μαλακά μετά από πολιτικές παρεμβάσεις των ΝΔ-ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής, Μητροπολιτών και Απόστρατων στρατιωτικών, αποδεικνύουν ότι δεν ήταν ένα κακόγουστο ακροδεξιό πυροτέχνημα.


Η Ναζιστική-φασιστική ακροδεξιά έχει βάλει πόδι στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκμεταλλεύεται πολιτικά το γόνιμο έδαφος που καλλιεργεί η επίσημη εθνικιστική-ρατσιστική προπαγάνδα του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ, η κάλυψη-συνεργασία που προσφέρουν στις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, που αποτελούν τμήμα του βαθέως ελληνικού κράτους.   


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



Diktiospartakos.blogspot.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)