to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 21.01.2019

Πολιτική

Χωρίζουν οι δρόμοι του Ποταμιού με Αμυρά - Ψαριανό

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος θα είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής - Αποχωρεί από το Ποτάμι και ο Γρηγόρης Ψαριανός


Μετά τις χθεσινές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σειρά πήρε σήμερα το Ποτάμι.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το Ποτάμι δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα, καθώς κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές. 

Αποχώρηση Αμυρά

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε  νωρίς το πρωί ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος θα είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την Κ.Ο. του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.

«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Με την αποχώρηση από την ΚΟ του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά, το Ποτάμι μένει με 4 βουλευτές, τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό.

«Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

Το Ποτάμι σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά με καυστικό τόπο. «Διεκδικεί να γραφεί στο ''δεξιό'' πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου» αναφέρει και βάζει στο ίδιο κάδρο και τον Σπ. Δανέλλη που «γράφτηκε στο ''αριστερό'' πάνθεον, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

Το κόμμα της Σεβαστουπόλεως σχετικά με τους δύο πρώην βουλευτές του, τονίζει πως «είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους». Ειδικά για τον κ.Αμυρά υπογραμμίζει πως «μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ''ορκιζόταν'' στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. ''Εγώ δεν είμαι Δανέλλης'', έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του».

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή, «δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν», υποστηρίζει το Ποτάμι και καταλήγει:

«Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

«Μας λάβωσαν. Δεν μας σκότωσαν. Συνεχίζουμε»

«Μας λάβωσαν - δεν μας σκότωσαν», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και προσθέτει: «Δεν μας σταμάτησαν - συνεχίζουμε».Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντά σ΄όσους λένε τις τελευταίες ώρες ότι: «πάει το Ποτάμι, τέλειωσε» πως πράγματι το προσπαθούν πολύ, ωστόσο τονίζει: «Θέλω να τους πω λοιπόν, ό,τι το Ποτάμι είναι οι χιλιάδες εθελοντές που συμμετείχαν στο συνέδριο του πριν δύο μήνες. Το Ποτάμι είναι τα στελέχη του, που μόλις προχθές ΟΜΟΦΩΝΑ - και μαζί με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές - είπαν ότι δεν θα παζαρέψουμε τις αρχές μας και η πατρίδα είναι πάνω από μικρά και μεγάλα συμφέροντα».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψαριανός: Εύχομαι καλή συνέχεια

Αποχωρεί από το Ποτάμι και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Με σύντομη δήλωσή του, στη σελίδα του στο facebook, ο κ. Ψαριανός δηλώνει ότι χωρίζουν οι δρόμοι του από το Ποτάμι και αποχαιρετά τα στελέχη, παραδεχόμενος ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

«Λοιπόν Φίλοι μου, 
σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας 
με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, 
το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.
Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα 
Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.
Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β' Αθήνας
με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)