to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 14.06.2018

Πολιτική

Χωρίς Οικογένεια: Πρόταση βιβλιοπαρουσίασης στη Βουλή

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η συμφωνία για το Μακεδονικό, η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης (βλέπε Αντώνης Σαμαράς), οι αντιδράσεις της Ν.Δ. (κυρίως αυτές), η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο ΕΝΦΙΑ και οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, το πανό του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο... Και ούτε ένα κανάλι δεν βγήκε να μας πει ότι ζήσαμε να το δούμε κι αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δικαιώνει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ρίξει το 1993 την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Βιώσιμη συμφωνία, απέναντι στους εκατέρωθεν εμπόρους πατριωτισμού»

«Με αυτή τη συμφωνία αίρουμε οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης της ιστορίας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Τετάρτης, μία ημέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας με τον Ζόραν Ζάεφ για το νέο όνομα της ΠΓΔΜ. (αναλυτικά)


 

«Καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός»

Πηγές από το Ποτάμι σχολίασαν τις διαρροές για τη χθεσινοβραδινή, άκαρπη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. (αναλυτικά)



 

«Ιστορική η συνεδρίαση, η Ελλάδα τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης»

«Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης. «Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης», τόνισε ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)


 

Κλ. Ρέγκλινγκ: Το «βάρος» των προσπαθειών για την Ελλάδα πέφτει τώρα στην ελάφρυνση του χρέους

Το «βάρος» των προσπαθειών για την Ελλάδα πέφτει τώρα στην ελάφρυνση του χρέους και όχι τόσο στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο συνεδριο του Economist. (αναλυτικά)



 

«Έχουν καταρρεύσει όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης στην οικονομία»

Έχει καταρρεύσει ότι θα υπάρχει ο κόφτης, ότι δεν θα φτάσουμε στους στόχους, δεν θα βγούμε στις αγορές, δεν θα πάρουμε κάτι για το χρέος, θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας τόσο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στην κριτική που ασκήθηκε από τα άλλα κόμματα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. (αναλυτικά)




 

ESM: Πράσινο φως στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ

Αυτό αποφάσισε το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κατόπιν της απογευματινής του συνεδρίασης. (αναλυτικά)


 

«Συνολικη συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», το μήνυμα Ντομπρόβσκις από το Μαξίμου

Ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης σημείωσε ότι το τέλος του προγράμματος αποτελεί μια δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του. (αναλυτικά)


 

Επισφραγίστηκε η επαναφορά της αρχής της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων

Την εγκύκλιο που επισφραγίζει την επαναφορά της αρχής της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τον Αύγουστο υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, η Έφη Αχτσιόγλου. (αναλυτικά)


 

Η αλήθεια για τον ΕΝΦΙΑ

Οι παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ έγιναν με γνώμονα την προστασία της μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα δημιουργεί ένα «μαξιλάρι» 18 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια»

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι απαραίτητη αλλά όχι επαρκής συνθήκη για την έξοδο από το πρόγραμμα», σημείωσε ο Γιώργος Χουλιαράκης. (αναλυτικά)


 

Στα 2,617 δισ. ευρώ περιορίστηκαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες

Στα 2,617 δισ. ευρώ περιορίστηκαν τον Απρίλιο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, από 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. (αναλυτικά)


 

Νέα μείωση κατά 1,3 δισ. στο όριο παροχής ELA

Το «ταβάνι» στη χρήση του ELA μειώνεται περαιτέρω, στα 10,9 δισ. ευρώ. Η μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει η ΤτΕ. (αναλυτικά)


 

«ΦιλόΔημος II»: 1 εκατ. ευρώ για σχολεία και 710.000 ευρώ για τις ζημιές από την κακοκαιρία σε δήμους

Σε ποιους δήμους θα δοθούν τα χρήματα. (αναλυτικά)


 

Kαταδικάζει το υπ. Παιδείας τον ρατσιστικό τραμπουκισμό και ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο

«Ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους». (αναλυτικά)


 

«Fake News για την επίσκεψη Καμίνη στα Σκόπια»

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης, Ανοιχτή Πόλη, για τις ψευδείς διαρροές σχετικά με την επίσκεψη Καμίνη στα Σκόπια. (αναλυτικά)


 

Στο πειθαρχικό στέλνει η EΣΗΕΑ τους υπεύθυνους για τα αίσχη του «Μακελειού»

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να εκφράζουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα την είδηση τηρώντας κατά γράμμα τους νόμους και τις Αρχές Δεοντολογίας». (αναλυτικά)


 

«Λευκός καπνός» για τη συνέχιση της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Η θετική αυτή εξέλιξη «προέκυψε μετά από ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη», τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, ένας εκ των ιδρυτών του κέντρου - Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν την ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς, για τις σχετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

Αποδοχές επιμελητή Α' ΕΣΥ για τους γιατρούς των ΤΟΜΥ

Αναπροσαρμογή προς τα πάνω για τις αποδοχές του ιατρικού προσωπικού των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news: Ανάπλαση οδών Ομήρου - Παλαιολόγου Δήμου Νέας Σμύρνης

Ένα νέο έργο υποδομής προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της Νέας Σμύρνης παρουσιάζεται στην διαδικτυακή εκστρατεία της Περιφέρεια. (αναλυτικά)


 

Έργα οδοποιίας 2.475.000 ευρώ στον δήμο Κυθήρων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Την επισκευή και συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας Κυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 2.475.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)