to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 14.01.2015

πηγή: life2day.gr

Κοινωνία

Χωρίς Νευρολογική Κλινική το νοσοκομείο Κέρκυρας

Χωρίς Νευρολογική Κλινική έμεινε το νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως ανακοίνωσε η ΕΓΕΣΥΚ


“Επιτυχία” χαρακτηρίζει ειρωνικά η ΕΓΕΣΥΚ το κλείσιμο της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της Κέρκυρας, που έγινε μετά από πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου. Η πρόταση ακολούθησε παραιτήσεις ιατρών της συγκεκριμένης Κλινικής.

Από την πλευρά της η ΕΓΕΣΥΚ εξηγεί ότι οι παραιτήσεις είναι αποτέλεσμα της εντατικοποιημένης εργασίας, λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού. “Εντός του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας έχουμε φτάσει σε συνθήκες πλήρους εντάσεως εργασίας, οι οποίες έχουν φτάσει να οδηγούν σε παραιτήσεις μονίμων ιατρών, μονίμων δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή, όσο τραβηγμένο και αν είναι κάτι τέτοιο ειδικά στις σημερινές συνθήκες.

Εξαιτίας δηλαδή των ελλείψεων σε προσωπικό που έχουν προκαλέσει αυτές τις συνθήκες εντάσεως εργασίας και τις οποίες η διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να αποτρέψει η να βελτιώσει, οφείλονται οι παραιτήσεις και όχι σε κάποιον αόρατο λόγο”, αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση.

έρα από τουλάχιστον 10 ανακοινώσεις της ένωσης γιατρών ΕΣΥ το τελευταίο 6μηνο ζητούσαν την ενίσχυση έστω με επικουρικούς νευρολόγους, (όταν ακόμα υπηρετούσαν 2 νευρολόγοι), ανεδείκνυαν ήδη το πρόβλημα. Παρότι είναι αυτονόητος ρόλος της διοίκησης ο έγκαιρος προγραμματισμός και η κάλυψη των ελλείψεων τίποτα δεν έγινε και έτσι ακόμα ένα κομμάτι του νοσοκομείου αποτελεί παρελθόν. Σημειώνεται ότι πρόσφατα διαλύθηκε στο νησί και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, φτιάχνοντας έτσι μια συνολικότερη εικόνα πολύ κακών συνθηκών για τη Δημόσια Υγεία.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)