to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:13 | 11.05.2018

Κοινωνία

Χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα περιοχές της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδίως στη λεγόμενη «πυρίκαυστο ζώνη»


Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά (από τις 6 το πρωί) η Τούμπα, περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, που είχαν πολύωρες διακοπές από χτες το μεσημέρι, θα γίνει η ακόλουθη διαχείριση:

Θα έχει διακοπή νερού από τις 6 π.μ. σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο - Άγιο Παύλο - Άνω Πόλη - Πανόραμα.

Διακοπή νερού έχει ήδη κοπεί από τα μεσάνυχτα στις Συκιές.

Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν δυστυχώς η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια.

Από το πρωί η ΕΥΑΘ Α.Ε., σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και την αλυσίδας σούπερ μάρκετ θα μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών τους.

Επιπλέον, στην Καμάρα και στην Πλατεία Αριστοτέλους θα μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν με νερό όσα νοσοκομεία και κλινικές έχουν ελλειμματική τροφοδοσία. Συνεννοήσεις γίνονται ακόμη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΓΕΕΘΑ για διάθεση υδροφόρων οχημάτων μεταφοράς πόσιμου νερού για κάλυψη αναγκών.

Ασφαλείς ενδείξεις για την ποιότητα του νερού νωρίς το μεσημέρι

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδίως στη λεγόμενη «πυρίκαυστο ζώνη», αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά της πόλης, εξαιτίας της υψηλής θολότητας που παρουσίασε το νερό μετά την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Ασφαλείς ενδείξεις για την ποιότητα του νερού από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, θα υπάρχουν νωρίς το μεσημέρι, ώστε ακολούθως να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία του κέντρου της πόλης από τη συγκεκριμένη πηγή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Γιάννης Κρεστενίτης, δήλωσε: ¨Λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων στην περιοχή του Δενδροποτάμου, το νερό του αντλιοστασίου εκεί, έχει εμφανίσει υψηλή θολότητα και διεκόπη από το μεσημέρι η τροφοδοσία από το αντλιοστάσιο της πόλης. Έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις που επιβάλλουν η εθνική και ευρωπαϊκή οδηγία περί πόσιμου νερού, για να διαπιστωθεί ότι το νερό είναι ασφαλές, το νερό αυτό απορρίπτεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί την πόλη. Θα έχουμε ενδείξεις για την ασφαλή ποιότητα του νερού αυτού, αύριο νωρίς το μεσημέρι. Έως τότε το αντιλιοστάσιο αυτό δεν θα τροφοδοτεί μέρος του κέντρου της πόλης¨.

Όπως ανέφερε ο κ. Κρεστενίτης, για να αντισταθμιστεί στο μέτρο του δυνατού το έλλειμμα που προκύπτει από την κατάσταση στον Δενδροπόταμο, έχει αυξηθεί η παροχετευτικότητα από τον Αλιάκμονα και γεμίζουν οι δεξαμενές.

Χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μέχρι το απόγευμα δε θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές ώστε να δοθεί για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ.

Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

“ Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από την μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση. Έχει ληφθεί μέριμνα για ευαίσθητες δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, ενώ η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις με τον κεντρικό δήμο και επαγγελματικούς φορείς.”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΥΑΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)