to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 07.02.2021

Πολιτική

Καμιά αυτοκριτική από την κυβέρνηση για το φαγοπότι μετά συνωστισμού του Μητσοτάκη στην Ικαρία (ενημέρωση)

Προκλητικές εικόνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κουστωδίας του να συντρώγουν χωρίς μάσκες και αποστάσεις στην Ικαρία έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Καταδίκη της αλαζονικής συμπεριφοράς Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, απάντηση με ...έκθεση ιδεών από τον Χρ. Ταραντίλη που κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για «τακτική διχασμού» (!) - «Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος θα μπορούσε απλώς να παραδεχθεί πως ο Μητσοτάκης είναι υπεράνω νόμων», ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - «Επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα», χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο Ν. Ηλιόπουλος


Φωτογραφία, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει το μπαλκόνι της οικίας του βουλευτή Σάμου της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη, στον Εύδηλο της Ικαρίας γεμάτο με κόσμο και με στρωμένα τραπέζια, ενόσω βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός που πραγματοποιούσε επίσκεψη στο νησί.

Κανείς δεν κρατά αποστάσεις, ούτε φορά μάσκα.

Κάτω από το σπίτι είναι μάλιστα πλήθος αστυνομικοί και φρουροί, ενώ στο τραπέζι που ουδείς κρατά αποστάσεις φαίνεται να συμμετέχουν και ένστολοι, αναφέρει η «Αυγή».

(Βίντεο - ντοκουμέντο του news247.gr από το φαγοπότι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία)

Στεφανάδης για το τραπέζι στον Μητσοτάκη: Τον κάλεσα για ένα πρόχειρο γεύμα, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα (!)

Αναλυτικά η δήλωση του Χριστόδουλου Στεφανάδη:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προκλητική απάντηση Ταραντίλη

«Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι  και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και επισημαλνει:

«Ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα κα τον περίπατο για τους πολίτες από τις 6 το απόγευμα.

Τέλος, όσα τηλέφωνα και να κάνουν οι συνεργάτες του απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το κορονοπάρτι του, όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, μην τρέφει αυταπάτες. Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της.

Μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να «αγνόησαν» να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων.

Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη».

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ικαρίας: Συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου με πρωθυπουργική υπογραφή

Αλ. Τσίπρας για Ικαρία: Δεν είναι ανεμελιά, αλλά υπεροψία και αλαζονεία

Με ανάρτηση του στο Istagram o Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει την συγκέντρωση με συνωστισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία. Όπως σημειώνει, ο πρωθυπουργός έκανε επίδειξη υπεροψίας και αλαζονείας: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία.

Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ... Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!»

Προκλητική ανακοίνωση από τον Χρ. Ταραντίλη που κατηγορεί τον... Αλέξη Τσίπρα για τακτική διχασμού

Η κυβέρνηση, ωστόσο, όχι μόνο δε βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για το προκλητικό φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι δε συμβάλλουν «εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας»  (!)

Ο Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ισχυρίζεται - παρά το τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας - ότι η αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία» στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού».

Ο Χρήστος Ταραντίλης δηλώνει δε επίσης ότι «στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Σε κάθε περίπτωση η αμηχανία της κυβέρνησης για το φαγοπότι δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι της πήρε σχεδόν 30 ώρες για να τοποθετηθεί.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε  σε αυτόν ο  βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της  πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, ο οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού. Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα μπορούσε απλώς να παραδεχθεί πως ο Μητσοτάκης είναι υπεράνω νόμων


Σε ανταπάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες» απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;» διερωτάται με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νάσος Ηλιόπουλος: Ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας

Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο.

Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου, στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας, προκαλεί οργή.
Την ημέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6μμ ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ποιος πραγματικά είναι:
Ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας.

Ούτε πλάνο από την ΕΡΤ

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για την απουσία προβολής τους γεγονός από την ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ μόλις τώρα έκανε το πρωτοφανές: Διάβασε στο δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη με 50 άτομα στην Ικαρία, χωρίς να παίξει ούτε μισό πλάνο από το βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Αν νομίζουν πως θα γλιτώσουν έτσι τον κ. Μητσοτάκη από τη χλεύη των πολιτών που υπομένουν τα περιοριστικά μέτρα είναι γελασμένοι.

Ο κ. Ζούλας οφείλει να καταλάβει πως πλέον δεν είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη αλλά πρόεδρος της Δημόσιας τηλεόρασης»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)