to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς ΜΑΤ δεν πάει πουθενά

Θα είναι δύσκολη η επαφή με την πραγματικότητα και ειδικά στην περιφέρεια για τον λαοπρόβλητο των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων


Όπου πάει τον υποδέχονται με εκδηλώσεις αγάπης. Μόνο που τον υποδέχονται κυρίως αστυνομικοί. Προχθές πήγε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να εγκαινιάσει «ανακαινισμένο» ένα τμήμα της παιδιατρικής κλινικής που, όπως έλεγαν οι εργαζόμενοι, «απλά το έβαψαν κι άλλαξαν τα κρεβάτια, χωρίς να έχει γίνει μία πρόσληψη για να λειτουργήσει». Και για να πάει στο νοσοκομείο επιστρατεύθηκαν και πάλι μια ντουζίνα διμοιρίες των ΜΑΤ που κατέκλυσαν το νοσοκομείο δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε ασθενείς, συνοδούς και ασθενοφόρα για να προστατευθεί ο λαοπρόβλητος από τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στο νοσοκομείο.

θες πήγε στον Βόλο. Πάλι τα ίδια. Αστυνομική επιστράτευση κι εκεί. Και όσοι πολίτες για κακή τους τύχη βρέθηκαν στο διάβα τους, κακό του κεφαλιού τους.  Όπως αυτοί που βρήκαν τη μέρα -που ο λαοπρόβλητος βρέθηκε στην πόλη του- να διαμαρτυρηθούν για το εργοστάσιο καύσης απορριμάτων. Τα ήθελαν και τα έπαθαν κι αυτοί και δεν το γλίτωσαν το ξυλοφόρτωμα.

Θα οργώσει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, λένε οι δικοί του από το Μαξίμου, για να έρθει κοντά στους πολίτες και να αντιστρέψει το κλίμα. Με τα ΜΑΤ θα το αντιστρέψει ή με τα γκλομπ στους διαμαρτυρόμενους θα το αντιστρέψει άραγε το κλίμα; Γιατί, όπως όλα δείχνουν, την Ελλάδα θα την οργώσει μαζί με εκατοντάδες αστυνομικούς να κρατάνε μακριά τους ανεπιθύμητους και με την κάμερα να καταγράφει μονάχα τους κομματικούς κομπάρσους και τους κλακαδόρους να τον αποθεώνουν.

Θα είναι δύσκολη αυτή η επαφή με την πραγματικότητα και ειδικά στην περιφέρεια για τον λαοπρόβλητο των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Θα χρειαστούν πολλές αστυνομικές υπερωρίες και σκηνοθετικά τρικ για να πουληθεί το έργο «ο Μητσοτάκης κοντά στον λαό». Η κοινωνία βράζει και όσο πιο μακριά από την Αθήνα τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα. Και χωρίς ΜΑΤ δεν πάει πουθενά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)