to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 30.06.2014

Πολιτική

Χωρίς ίχνος ευαισθησίας: Απορρίφθηκε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη στις φυλακές

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Κατά την συζήτηση σε β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό και ποινικό δίκαιο στην Επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης,  Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να αναβληθεί η συνεδρίαση και η Επιτροπή να μεταβεί στα Καταστήματα Κράτησης Αττικής και Δομοκού για να ενημερωθεί για την απεργία πείνας των κρατουμένων.

«Υπάρχει σχετικό αίτημα κρατούμενων», είπε, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει «με ανθρωπιά και ανθρωπισμό» το πρόβλημα.

«Το αίτημα αναβολής της β΄ ανάγνωσης δεν μπορεί να γίνει δεκτό», απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Ταμήλος, επισημαίνοντας ότι το αίτημα είναι άσχετο με το νομοσχέδιο, ότι χρειάζεται χρονοβόρος διαδικασία για την προετοιμασία της επίσκεψης και ότι «το νομοσχέδιο βελτιώνει τις συνθήκες κράτησης».

«Όλα αυτά είναι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που θέλει να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω θέρους. Αν είναι έτσι, εγώ δεν θα καθίσω να ακούω την κυρία Κωνσταντοπούλου. Δεν μπορεί η Επιτροπή να πηγαίνει με το ρέγουλο της κυρίας Κωνσταντοπούλου», αντέδρασε ο εισηγητής της Ν.Δ. Βασίλειος Υψηλάντης.

«Δεν θα συμπράξουμε με όσους θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος συντασσόμενος με τον συνάδελφό του της Ν.Δ..

«Δεν θα χάναμε τίποτα αν είχαμε αναβολή», είπε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν είναι κατεπείγον και ότι η επίσκεψη στις φυλακές «δείχνει ευαισθησία της Βουλής».

Τελικά, ύστερα από ψηφοφορία, το αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης απορρίφθηκε με 10 ψήφους κατά (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) και 5 υπέρ.

Πληροφορίες: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)