to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς επιστροφή

H κοινωνία δεν θέλει πια να κρατούν τις τύχες της ο κυνισμός, η ανικανότητα και η ταξική μεροληψία αυτής της κυβέρνησης


Η ολοκλήρωση της τετραετίας είναι επιθυμία και φαντασίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Όχι τόσο για το καλό της χώρας, αλλά κυρίως για τη δική του υστεροφημία. Αυτό που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι να μπορεί να πει ότι ολοκλήρωσε την τετραετία θεσμικά και ομαλά, παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε. Γι’ αυτόν τον λόγο θύμωνε και δεν ήθελε να ακούσει ούτε κουβέντα για πρόωρες εκλογές που κατά καιρούς εισηγούνται επικοινωνιολόγοι και συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, φαίνεται πως όχι μόνο συζητάει τα διάφορα σενάρια εκλογικής λύσης μέσα στο 2022, αλλά δίνει εντολή να «δοκιμαστούν» στην κοινωνία μέσω διαρροών. Μια τέτοια διαρροή διακινήθηκε σε φιλοκυβερνητικά sites την Πέμπτη δίνοντας και συγκεκριμένη ημερομηνία, τη 2η Οκτωβρίου.

Τίποτα βέβαια δεν αποκλείει την επίσπευση των διαδικασιών ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Εξάλλου, αυτό είναι το αντικείμενο των συσκέψεων στα επιτελεία των αρμόδιων υπουργών και των συμβούλων του πρωθυπουργού.

Τα σημάδια για την οικονομία δεν προμηνύονται θετικά. Η βόμβα του χρέους μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή σε συνθήκες διεθνούς αβεβαιότητας, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας μοιάζουν πλέον ασπιρίνες, ενώ η όποια ανάσα που θα δώσει ο τουρισμός το καλοκαίρι θα μετατραπεί, όπως όλα δείχνουν, σε ασφυξία ύφεσης και ακρίβειας τον χειμώνα.

Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στέκεται θεατής μπροστά στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια έχει στοιχίσει στην ίδια, κυρίως όμως στην κοινωνία. Οι προειδοποιήσεις της Κομισιόν για ενισχυμένη εποπτεία ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση προς όφελος της πλειονότητας. Από την άλλη, η κοινωνία δεν θέλει πια να κρατούν τις τύχες της ο κυνισμός, η ανικανότητα και η ταξική μεροληψία αυτής της κυβέρνησης.

Η καλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στον λαό και στη χώρα ο πρωθυπουργός είναι να φύγει. Πριν η καταστροφή δεν μπορεί πια να αντιστραφεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)