to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 17.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Χωρίς επίδομα ανεργίας κινδυνεύουν να μείνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης επισημαίνουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό χωρίς επιδότηση από 1/1/2013 εξαιτίας συγκεκριμένης πρόβλεψης στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου.


Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ιεράπετρας επισημαίνουν στην επιστολή τους:

«Κύριε  Πρωθυπουργέ,

    Στον νόμο 3986 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής  Στρατηγικής 2012-2015 το άρθρο 39 αναφέρετε σχετικά με το Επίδομα Ανεργίας . Σε αυτό το άρθρο απλά αναφέρετε ότι από 01/01/2013 εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450)  ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για το υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων , μέχρι την συμπλήρωση των τετρακοσίων (450) ημερήσιων επιδομάτων . Από 01/01/2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας  στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων  (400).


Κύριε Πρωθυπουργέ,

                Αυτό σημαίνει ότι κανείς εποχιακός Ξενοδοχοϋπάλληλος δεν θα έχει δικαίωμα επιδότησης δεδομένου ότι κάθε χρόνο οι εποχιακοί εργαζόμενοι Ξενοδοχοϋπάλληλοι και όχι μόνο Ξενοδοχοϋπάλληλοι επιδοτούνται πέντε μήνες άρα εντός της  προηγούμενης την 01/01/2013 τετραετία έχει συμπληρώσει  τα τετρακόσια πενήντα επιδοτούμενα  ημερομίσθια ανεργίας.

 
Κύριε Πρωθυπουργέ,

      Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα εξαθλιωθούν τελείως χωρίς να έχουν  ούτε ένα ευρώ για τους υπόλοιπους επτά μήνες του χρόνου  με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελληνική Κοινωνία .
 

  Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Προεκλογικά είχατε υποσχεθεί ότι η καταβολή της επιδότησης του επιδόματος ανεργίας από τον ένα χρόνο θα επιμηκυνθεί στα δυο χρόνια και τώρα από 01/01/2013 θα μείνουμε τελείως χωρίς επίδομα ανεργίας .

   Ζητάμε από εσάς να καταργήσετε άμεσα το άρθρο 39 του Νόμου 3986 και να τηρήσετε την προεκλογική σας δέσμευση έτσι ώστε να μην φτάσει ο άνεργος στα όρια της απόγνωσης». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)