to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 09.03.2023

Διεθνή

Χωρίς διακρίσεις, «τόπλες» θα μπορούν να κολυμπούν οι γυναίκες στις πισίνες του Βερολίνου

Έπειτα από καταγγελία γυναίκας, για διακρίσεις, οι φορείς εκμετάλλευσης των πισινών θα εφαρμόζουν κανόνες για τη δικαιοσύνη και την καταπολέμηση των διακρίσεων τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές πισίνες


Μετά την καταγγελία γυναίκας στο Κρατικό Γραφείο Ίσης Μεταχείρισης επειδή δεν της επιτράπηκε να κολυμπήσει «τόπλες» σε πισίνα του Βερολίνου, οι πισίνες πλέον αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε νέους κανόνες. Στο εξής, όλα τα άτομα μπορούν να μην καλύπτουν το στήθος τους στις πισίνες του Βερολίνου. «Η κολύμβηση "topless" επιτρέπεται εξίσου για όλα τα άτομα», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης Berliner Bäder-Betriebe και διευκρίνισε επίσης ότι αυτό ισχύει και για τους χώρους αναμονής το καλοκαίρι και τις εσωτερικές πισίνες.

Με δικαστική απόφαση ανακοινώθηκε ότι «το κολύμπι με εκτεθειμένο το άνω μέρος του σώματος θα είναι δυνατό στο μέλλον και για τα γυναικεία άτομα ή για τα άτομα με γυναικείο στήθος».

Αφορμή για την απόφαση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα rbb24.de, στάθηκε μια καταγγελία γυναίκας για διακρίσεις στο αρμόδιο γραφείο του Διαμεσολαβητή. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι της αρνήθηκαν να κολυμπήσει τόπλες" όπως οι άνδρες σε μια πισίνα, παρόλο που ο κανονισμός της κολύμβησης των εταιρειών δεν ορίζει κανονισμό που να αφορούν το φύλο. Προβλέπεται μόνο η χρήση της «συνήθους ενδυμασίας κολύμβησης».

Η επικεφαλής του γραφείου του διαμεσολαβητή του κρατικού γραφείου για την ίση μεταχείριση και κατά των διακρίσεων, Doris Liebscher, δήλωσε μετά την απόφαση των εταιρειών κολύμβησης, το γραφείο του διαμεσολαβητή την καλωσόρισε «επειδή καθιερώνει ίσα δικαιώματα για όλους τους Βερολινέζους, είτε πρόκειται για άνδρες, γυναίκες ή διεμφυλικούς.  Το θέμα είναι τώρα να εφαρμοστεί με συνέπεια ο νέος κανονισμός και να μην εκδοθούν απογορεύσεις σε πισίνες.

Το θέμα είχε ήδη συζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την «Taz», τον Δεκέμβριο επικοινώνησε με το γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη μια γυναίκα από την οποία ζητήθηκε από το εποπτικό προσωπικό να καλύψει το στήθος της σε μια πισίνα και αποβλήθηκε από την πισίνα αφού δεν το έκανε. Μετά από διευκρινίσεις από τις εταιρείες κολύμβησης, υπάρχει πλέον δεσμευτική απαίτηση.

Σημειώνεται ότι αρκετές πόλεις στη Γερμανία είχαν ήδη εισαγάγει την κολύμβηση «τοπλες» για όλα τα φύλα στις δημοτικές πισίνες - για παράδειγμα το Siegen στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ή το Göttingen στην Κάτω Σαξονία. Το Ανόβερο, πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας, άλλαξε επίσης τους κανονισμούς κολύμβησης στα τέλη του 2022. Σύμφωνα με τον κανονισμό, μόνο τα «πρωτογενή σεξουαλικά όργανα» πρέπει να καλύπτονται «στον υγρό χώρο» των δημοτικών πισινών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)