to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς αύριο Σαμαράς - Βενιζέλος

Το έργο που παίχτηκε στη Βουλή με τίτλο "ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση" επιβεβαίωσε την άποψή μου ότι η πραγματική ψυχή αυτής της Δεξιάς που μας κυβερνά βρίσκεται στην Ακροδεξιά.


Και ότι αυτή η Ακροδεξιά, το σύστημα Σαμαρά, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ήττα της. Δεν πρόκειται να παραδώσει αμαχητί την εξουσία.

Μας το είπαν ξεκάθαρα και μας το έδειξαν με την κουτσαβάκικη συμπεριφορά και ο κ. Σαμαράς με την εμφάνισή του στην τελευταία πράξη της παράστασης χθες το βράδυ και ο συμπρωταγωνιστής κ. Βορίδης (όσο μεϊκάπ και αν βάλει δεν μπορεί να καλύψει το ένδοξο μεταχουντικό παρελθόν του) και ο κ. Σταμάτης (αυτή η απίθανη καρικατούρα ενωμοτάρχη της Στρατοχωροφυλακής της δεκαετίας του '50 - πουτ δε κοτ ντάουν).

Ο λόγος τους ήταν άλογος, η συμπεριφορά τους φασίζουσα, τα συνθήματά τους εμφυλιοπολεμικά.

Αυτοί και αυτή είναι η Ν.Δ. σήμερα, αυτοί και αυτή είναι η κυβέρνηση σήμερα. Όλοι οι άλλοι ήταν απλώς κομπάρσοι στο έργο. Με τον κ. Βενιζέλο στον ρόλο του γελωτοποιού τους βασιλέως και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τραγικές φιγούρες ενός πάλαι ποτέ ενδόξου κόμματος.

Γράφτηκε ότι η συζήτηση στη Βουλή ήταν "πρόβα αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ". Εγώ πιστεύω ότι ήταν πρόβα για το πώς θα παιχθεί το έργο της προεκλογικής περιόδου στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει.

Όσο θα κυλούν οι ημέρες και η ώρα της κάλπης θα πλησιάζει, τόσο η φράξια του Μαξίμου θα εγκαταλείπει το φτιασιδωμένο προσωπείο της Κεντροδεξιάς και θα μετατοπίζεται στον φυσικό της χώρο, εκείνου από τον οποίο προήλθε: αυτόν της Άκρας Δεξιάς (του εθνικιστικού νεοφιλελευθερισμού, όπως θα έλεγε και ο κ. Βορίδης).

Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τη χώρα, για τη δημοκρατία, για την κοινωνία.

Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει αύριο γι' αυτούς μετά τις εκλογές.

Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει οίκτος για τους ηττημένους, γι' αυτούς που οδήγησαν τα δύο μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης στην εξαέρωση.

Ο πόλεμος που θα δώσουν μέχρι τις εκλογές θα είναι πόλεμος επιβίωσης και γι' αυτό θα είναι σκληρός και βρόμικος.

Θα κατασκευάσουν εσωτερικούς εχθρούς, θα δημιουργήσουν θερμά επεισόδια, θα στήσουν προβοκάτσιες, θα εκβιάσουν και θα δωροδοκήσουν βουλευτές.

Θα δώσουν γη και ύδωρ στους ξένους δανειστές και στα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα ελπίζοντας να τους στηρίξουν.

Η χώρα πράγματι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλλά αυτοί κάνουν (και θα κάνουν) ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η συγκυβέρνηση καταρρέει και ότι Σαμαράς - Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να συμπαρασύρουν και τη χώρα στην κατάρρευση.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής αστάθειας, αυτής της αβεβαιότητας θα είναι καταστροφική: για τη χώρα, την κοινωνία, τη δημοκρατία.

Κάθε υπόνοια, κάθε απόπειρα αναβολής των εκλογών δεν αποτελεί μόνο απόπειρα συνταγματικής και πολιτικής εκτροπής, αλλά απόπειρα κατά του ελληνικού λαού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)