to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 15.12.2012

Διεθνή

Χωρίς αναφορά σε αλλαγή της νομοθεσίας περί όπλων το μήνυμα Ομπάμα

Ανάληψη δράσης για αποτροπή νέων επιθέσεων ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε την ανάληψη δράσης προς αποτροπή νέων πολύνεκρων επιθέσεων, όπως αυτή στο σχολείο του Νιουτάουν, αλλά δεν έκανε λόγο για αυστηρότερη νομοθεσία. Tο βίντεο από το χθεσινό μήνυμα για την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο.




Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς να επιδείξουν αλληλεγγύη καθώς πενθούν τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης -κυρίως παιδιά - στο σχολείο του Κονέκτικατ λέγοντας ότι οι καρδιές όλων των γονέων στις ΗΠΑ «είναι γεμάτες πόνο» για τις ζωές που χάθηκαν.

Κατά την εβδομαδιαία ραδιοφωνική και διαδικτυακή του ομιλία ο Ομπάμα επανέλαβε επίσης το χθεσινό του μήνυμα, που είχε απευθύνει λίγες μόλις ώρες μετά μία από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, για την ανάγκη «ανάληψης ουσιαστικής δράσης για να αποτραπούν τέτοιου είδους τραγωδίες» ανεξάρτητα από την κομματική πολιτική.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επεκτάθηκε σε αυτό και για μία ακόμη φορά δεν έκανε έκκληση για αυστηρότερη νομοθεσία περί οπλοκατοχής.

Είκοσι παιδιά έπεσαν χθες νεκρά από τα πυρά νεαρού ενόπλου που εισέβαλε στο σχολείο τους στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ και σκότωσε 26 συνολικά ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

"Πενθούμε για τις οικογένειες των θυμάτων και προσευχόμαστε για τους γονείς εκείνων που επέζησαν», είπε ο Ομπάμα.

Η πολύνεκρη επίθεση επανέφερε στο προσκήνιο τον διάλογο για την οπλοχρησία σε μία χώρα όπου υπάρχει εκτεταμένη οπλοκατοχή και ένα δραστήριο λόμπι που την στηρίζει αποτρέποντας έτσι τους περισσότερους πολιτικούς από το να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος ηγείται μίας συσπείρωσης δημάρχων κατά της οπλοκατοχής, δήλωσε χθες ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις γι αυτό το θέμα παρά τα πιθανά εμπόδια που θα συναντήσει από τους ρεπουμπλικανούς οι οποίοι ελέγχουν την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

"Αυτό το σαββατοκύριακο, η Μισέλ κι εγώ θα κάνουμε αυτό που γνωρίζω ότι κάνουν όλοι οι γονείς--θα κρατήσουμε κοντά μας τα παιδιά μας και θα τους υπενθυμίσουμε πόσο τα αγαπάμε. Υπάρχουν οικογένειες στο Κονέκτικατ που σήμερα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Και τώρα μας χρειάζονται όλους. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε μία βοήθεια σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, να τους υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ γι αυτούς, ότι προσευχόμαστε γι αυτούς», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο 20χρονος δράστης και αυτόχειρας που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Άνταμ Λάντζα, άνοιξε πυρ σε μία τάξη του δημοτικού σχολείου Sandy Hook, όπου φοιτούν παιδιά ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών.

Η μητέρα του, την οποία σκότωσε πριν επιτεθεί στο σχολείο, ήταν μανιώδης με τα όπλα και νηπιαγωγός του συγκεκριμένου σχολείου και σύμφωνα με τις αρχές πολλοί από τους μαθητές της είναι νεκροί. Μεταξύ των ενήλικων θυμάτων είναι ο διευθυντής του σχολείου και ένας ψυχολόγος.

Συλλυπητήρια για την επίθεση προς τον πρόεδρο Ομπάμα και τις οικογένειες των θυμάτων απέστειλαν ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πάπας Βενέδικτος.

Πηγή:ΑΜΠΕ


H δήλωση Ομπάμα, νωρίτερα, για το μακελειό στο Κονέκτικατ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)