to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς αιδώ

Σήμερα η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενάντια στη ρύθμιση της κυβέρνησης για περαιτέρω περιορισμό των θέσεων εργασίας. Χωρίς αιδώ δίνει άλλο ένα δωράκι στους καναλάρχες μετά τη λίστα Πέτσα και την αναστολή πληρωμών των δόσεων με αφορμή την πανδημία.


Ολοι θυμούνται τη βουρκωμένη δημοσιογράφο στη ΔΕΘ, το 2016, που κατήγγειλε ότι θα μείνει άνεργη εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούσε ότι το εργασιακό μέλλον της το απειλούσε η πολιτική που προσπάθησε να βάλει κανόνες στην άναρχη τηλεοπτική αγορά. Μια πολιτική που προσπάθησε και κατάφερε να εισπράξει χρήματα για το Δημόσιο από τους ολιγάρχες που εκμεταλλεύονταν δωρεάν τη δημόσια περιουσία. Μέχρι τότε οι κυβερνήσεις τούς χαϊδεύαν και φυσικά δεν είχαν τολμήσει να παρέμβουν.

Τελικά η ατυχής ρεπόρτερ ενδιαφερόταν όχι τόσο για το δικό της συμφέρον όσο για τα κεκτημένα του αφεντικού της και των καναλαρχών, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν να τινάξουν στον αέρα μια νόμιμη διαδικασία από την εκλεγμένη κυβέρνηση. Κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει στα χαρτιά η όποια ρύθμιση και έσπευσαν με κάθε μέσο να αγκαλιάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τους κάνει όλα τα χατίρια. Και αυτοί -δεν είναι αχάριστοι- του παρέχουν αφειδώς απεριόριστη υποστήριξη.

Σήμερα η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενάντια στη ρύθμιση της κυβέρνησης για περαιτέρω περιορισμό των θέσεων εργασίας. Χωρίς αιδώ δίνει άλλο ένα δωράκι στους καναλάρχες μετά τη λίστα Πέτσα και την αναστολή πληρωμών των δόσεων με αφορμή την πανδημία. Τους λύνει τα χέρια ώστε να μετατρέψουν σε γαλέρες τις επιχειρήσεις τους. Στην κρίση χάθηκαν περίπου οι μισές θέσεις εργασίας χωρίς να κλάψει κανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανάχωμα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους υποχρεώνοντας τις επιχειρήσεις να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους Τώρα πάμε στους 240, με τους υπόλοιπους 160 να είναι ενοικιαζόμενοι εταιρειών που θα παίρνουν εργολαβίες για όλα τα κανάλια.

Ιδού λοιπόν ποιος απειλεί πραγματικά το μεροκάματο των εργαζόμενων σε ένα κλάδο που μαστίζεται.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)