to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 10.10.2017

Κοινωνία

Το «Χωριό Αλληλεγγύης» στο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017 (φωτογραφίες)

Το "Χωριό Αλληλεγγύης" στο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ «ζωντάνεψε» από τον κόσμο που βρέθηκε στον χώρο και παρακολούθησε εκθέσεις φωτογραφίας, ενημερώθηκε για το έργο των δομών, δοκίμασε τοπικά προϊόντα και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με εκπροσώπους 30 και πλέον δομών αλληλεγγύης, συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών κοινωνικής αυτοδιαχείρισης


Την ευκαιρία να δουν από κοντά το «Χωριό Αλληλεγγύης» είχαν οι επισκέπτες του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017 «#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο». Το Φεστιβάλ του νεανικού περιοδικού πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Γουδή, στην Αθήνα, την Παρασκευή 6 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και η «Αλληλεγγύη για Όλους» συμμετείχε για συνεχόμενη 2η χρονιά.

Το "Χωριό Αλληλεγγύης" στο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ «ζωντάνεψε» από τον κόσμο που βρέθηκε στον χώρο και παρακολούθησε εκθέσεις φωτογραφίας, ενημερώθηκε για το έργο των δομών, δοκίμασε τοπικά προϊόντα και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με εκπροσώπους 30 και πλέον δομών αλληλεγγύης, συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών κοινωνικής αυτοδιαχείρισης.

Παράλληλα, διοργανώθηκαν δύο συζητήσεις που «τράβηξαν» το ενδιαφέρον των επισκεπτών του «Χωριού Αλληλεγγύης», οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, με τοποθετήσεις κι ερωτήσεις προς τους εισηγητές: την Παρασκευή, για το ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο και την Κυριακή, για την «επόμενη μέρα» των δομών αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6/10, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «10 βήματα για να δημιουργήσεις μια κοινωνική επιχείρηση, ο ρόλος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο», την οποία συντόνισε ο Γιώργος Μπαϊράμογλου από τη Νεολαία του Σύριζα και συμμετείχαν, ο Αντώνης Βορλόου, Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Σοφία Λάμπρου από το Impact Hub Athens και ο Βασίλης Ρίζος από την Αλληλεγγύη για Όλους.

Την Κυριακή 8/10, διοργανώθηκε η δεύτερη, ευρύτερη συζήτηση, με τίτλο "Για μια κοινωνία ισότητας, ισονομίας και ελευθερίας: δομές αλληλεγγύης, η επόμενη μέρα".

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία προσκάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει από κοντά την πρώτη έκθεση για την ΚΑΛΟ με συμμετοχές κοινωνικών επιχειρήσεων και εγχειρημάτων. Στην έκθεση που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη της Αθήνας, όπως έγινε γνωστό, θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Στην συζήτηση της Κυριακής, συμμετείχε η Χαρά Ματσούκα από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης της Αθήνας, ο Κώστας Βενιώτης από την Αλληλεγγύη για Όλους, ο Παναγιώτης Καλεσιώρης από το Στέκι «Καρντελέν» της Ξάνθης, ο Μιχάλης Υδραίος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα, ενώ συντόνισε η Βενετία Γραικού, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου.

Σε βίντεο που θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και τις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Χωριού Αλληλεγγύης» του Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Υπενθυμίζουμε ότι η συζήτηση του Σαββάτου 7/10 με τίτλο "Από τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες, στις Αγορές Καταναλωτών", δυστυχώς ματαιώθηκε, λόγω της εκτεταμένης βροχόπτωσης.

Στο «Χωριό Αλληλεγγύης» του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017, συμμετείχαν:

Αλληλεγγύη Πειραιά, «Ατραπός»  Κηφισιάς, «Δικαιόπολις» Νέου Κόσμου, Δίκτυο  «Δράση» Περιστερίου, Δίκτυο Αλληλεγγύης «Σανίδα», Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, Δίκτυο Αλληλεγγύης Δάφνης – Υμηττού, Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δίκτυο Αλληλεγγύης Παγκρατίου, Δίκτυο Αλληλεγγύης Συνεργατών Καισαριανής, Δομή  Αλληλεγγύης  Κυψέλης, Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας «Ν. Ελβετία», ΚΙΦΑ Αθήνας, ΚΙΦΑ Ιλίου, ΚΙΦΑ Κορυδαλλού, ΚΙΦΑ Περιστερίου, ΚΙΦΑ Σαλαμίνας, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Εν Μεθάνοις», Θρυαλλίδα, ΚΟΙΣ.ΠΕ. «Έδρα», Μύρτιλλο, «Ο κρίκος  της  Αγάπης», Πορτοκαλί Ραδιόφωνο (portokaliradio.gr), Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών  Φυλής, ΣΤ.Α.Κ.Α  Στέκι Αλληλεγγύης Κέντρου Αθήνας, «Στάση Ζωής» Καλλιθέα, Σύλλογος Αρμύρες Βουρκάρι, Σύλλογος Κρητών Ασπροπύργου, Σύλλογος Ποντίων  Μάνδρας «Οι διόσκουροι», «Το Τρένο της Αλληλεγγύης», Τράπεζα Τροφίμων Αλληλεγγύης Σαλαμίνας.

Εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους», σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για το επόμενο ταξίδι του Φεστιβάλ Σπούτνικ!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)