to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 21.07.2019

Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών (βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σήμερα, παρά την υπερβολική ζέστη στο Χονγκ Κονγκ


Κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με ρόπαλα, επιτέθηκαν σήμερα το βράδυ σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τη συγκέντρωση, όπως ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά τη νέα, ογκώδη διαδήλωση, αστυνομικοί πυροβόλησαν πολλές φορές με πλαστικές σφαίρες εναντίον του πλήθους που παρέμενε στους δρόμους, στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα. Εξάλλου, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στα βορειοδυτικά προάστια, στη συνοικία Γουέν Λονγκ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα, μασκοφόροι, ντυμένοι στα λευκά, επιτέθηκαν με ρόπαλα στο πλήθος. Μεταξύ άλλων ξυλοκοπήθηκε και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Stand News που μετέδιδε ζωντανά μέσω του Facebook τα γεγονότα.

Νωρίτερα σήμερα, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και ζωγράφισαν γκράφιτι στην πρόσοψη του γραφείου διασύνδεσης της κινεζικής κυβέρνησης στο Χονγκ Κονγκ.

Στη σημερινή διαδήλωση οι οργανωτές εκτιμούν ότι συμμετείχαν περίπου 430.000 άνθρωποι. Χιλιάδες από αυτούς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κατέκλυσαν τον δρόμο όπου βρίσκεται το επιβλητικό κτίριο του γραφείου διασύνδεσης του Πεκίνου και το έβαλαν στο στόχαστρο: εκτός από αυγά, εκτόξευσαν διάφορα άλλα αντικείμενα και μπογιές στην πρόσοψή του.

"Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε ότι το Πεκίνο καταπατά τις θεμελιώδεις αξίες και τις νομικές διαδικασίες μας", είπε ένας 19χρονος, που δήλωσε ότι ονομάζεται "Τόνι".

Στη συνέχεια, ένας άνδρας που φορούσε μαύρη μάσκα και κράνος ποδηλάτου διάβασε έναν κατάλογο με αιτήματα. "Δεν υπάρχουν βίαιοι διαδηλωτές, ούτε ταραξίες, υπάρχει μόνο τυραννία. Θα προστατεύσουμε την πατρίδα μας με κάθε μέσο. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να οδηγεί το Χονγκ Κονγκ στην καταστροφή", τόνισε.

"Εδώ και πολύ καιρό, η κυβέρνηση μας λέει ψέματα και μας κοροϊδεύει και αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού παρά τις πολλές ογκώδεις διαδηλώσεις", ανέφερε εξάλλου ένα μανιφέστο που διαβάστηκε στο πλήθος από μια ομάδα διαδηλωτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)