to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 09.09.2019

Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Μαθητές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα σε ένδειξη υποστήριξης προς τους διαδηλωτές

Ο ακτιβιστής Τζόσουα Ουόνγκ καθ' οδόν προς τη Γερμανία.


Μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, ο Τζόσουα Ουόνγκ, βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Γερμανία αφού αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί, περίπου 24 ώρες μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο της πόλη.

Πρόσωπο του «Κινήματος των Ομπρελών» το 2014 ο 22χρονος Ουόνγκ συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου μαζί με άλλες προσωπικότητες του αντικυβερνητικού κινήματος του Χονγκ Κονγκ. Κατηγορήθηκε για «υποκίνηση στη συμμετοχή σε απαγορευμένες συγκεντρώσεις» και γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Χθες όμως ανακοίνωσε ότι συνελήφθη εκ νέου στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μόλις επέστρεψε από την Ταϊβάν, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους της απελευθέρωσής του. Επιθυμούσε να μεταβεί στη Γερμανία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Ο ακτιβιστής αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί καθώς η δικαιοσύνη του Χονγκ Κονγκ εκτίμησε ότι συνελήφθη από λάθος αφού οι όροι της απελευθέρωσής του δεν του απαγόρευαν να φύγει από την πρώην βρετανική αποικία.

«Ο Τζόσουα Ουόνγκ κατευθύνεται προς τη Γερμανία και θα του επιτραπεί να μεταβεί στις ΗΠΑ», δήλωσε εκπρόσωπος του Demosisto, του κόμματος που έχει συνιδρύσει, διευκρινίζοντας ότι ο ακτιβιστής θα βρίσκεται στο εξωτερικό ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ εκατοντάδες μαθητές φορώντας τις σχολικές τους στολές, και πολλοί μάσκες, σχημάτισαν σήμερα ανθρώπινη αλυσίδα σε πολλές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Νωρίς σήμερα, προτού ξεκινήσουν τα σχολεία, πολλοί μαθητές και απόφοιτοι ένωσαν τα χέρια τους σχηματίζοντας αλυσίδες και φώναξαν «Πολίτες του Χονγκ Κονγκ προσθέστε λάδι», ένα σύνθημα που έχει αναχθεί σε κραυγή ενθάρρυνσης για το αντικυβερνητικό κίνημα.

Οι μαθητές κρατούσαν επίσης πανό με τα πέντε αιτήματα των διαδηλωτών από την κυβέρνηση της πόλης.

Φοιτητές αναμένεται να ενωθούν με την ανθρώπινη αλυσίδα των μαθητών μέσα στην ημέρα.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)