to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:07 | 19.11.2014

Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο τοπικό κοινοβούλιο

Ομάδα διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ από μία πλαϊνή πόρτα ενώ η αστυνομία εμπόδισε άλλους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτίριο την ώρα που η ένταση κλιμακώνεται ξανά, έπειτα από μία περίοδο ηρεμίας.


Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου δικαστικοί κλητήρες ξήλωσαν τμήμα του καταυλισμού που είχαν στήσει οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονταν επί σχεδόν 2 μήνες, αν και άφησαν ακέραιο το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού τους.

Είναι η πρώτη φορά που οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε ένα κεντρικό δημόσιο κτίριο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες πολλών πολιτικών αναλυτών που είχαν προβλέψει ότι το ανυποχώρητο αυτό κίνημα υπήρχαν ενδείξεις ότι τελικά καταλαγιάζει.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο του κοινοβουλίου και χρησιμοποίησε μεταλλικά οδοφράγματα και κομμάτια από μπετόν προκειμένου να σπάσει την γυάλινη πλαϊνή είσοδο. 

Pro-democracy protesters are pepper sprayed by the police as they try to break into the Legislative Council in Hong Kong early November 19, 2014, in response to an earlier clear up by bailiffs on part of the 'Occupy Central' protest site.  REUTERS-Tyrone Siu
Κατάφερε να την σπάσει και αρκετοί από τους διαδηλωτές μπόρεσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ένα δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, ορισμένοι κρατώντας ασπίδες και φορώντας κράνη, τους όρμησαν και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ προκειμένου να εμποδίσουν και άλλες ομάδες διαδηλωτών να εισβάλουν.

Την Τρίτη περίπου 30 δικαστικοί κλητήρες μετέβησαν στον ουρανοξύστη των 33 ορόφων Citic στη συνοικία Αντμίραλτι προκειμένου να εκτελέσουν μια δικαστική απόφαση επιβολής των ασφαλιστικών μέτρων με στόχο την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων των διαδηλωτών έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει ένας από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)