to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 15.02.2018

Διεθνή

Το Χόλιγουντ ζητά αλλαγή πολιτικής για την οπλοκατοχή μετά τους 17 νεκρούς στη Φλόριντα

Μετά το χθεσινό μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, ένα από τα χειρότερα που έχουν διαπραχθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, όλοι σπευδουν να δηλώσουν ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές τους» είναι στις οικογένειες των θυμάτων.


«Καμιά δήλωση, καμιά πράξη, κανένας νόμος δεν είναι αρκετός έως ότου βάλουμε τέλος σ' αυτή την επιδημία του ν' ανοίγουν πυρ στα σχολεία» έγραψε, στον λογαριασμό της στο Twitter, η Έλεν ΝτιΤζένερις.
 
Χθες, ένας πρώην μαθητής στο Marjory Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ στη Φλόριντα άνοιξε πυρ μέσα στον χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα «πολυάριθμα θύματα». Τουλάχιστον 17, οι νεκροί. Ο δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησε ένα AR-15, κρατείται.
 
Αντιδρώντας σε αυτό το οποίο έχει εξελιχθεί σε «επαναλαμβανόμενο θέμα» της καθημερινότητας στις ΗΠΑ, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ «μπήκαν» στο Twitter τους η κάθε μία και ο κάθε ένας και απευθύνουν έκκληση για «λιγότερες προσευχές, πιο αυστηρούς νόμους για την οπλοκατοχή και περισσότερη δράση».
 
«Ακόμη μια φορά κάποιος ανοίγει πυρ μέσα σ' ένα σχολείο. Συγχαρητήρια σ' αυτούς τους θρασύδειλους που δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτή την επιδημία, βλ. Κογκρέσο» γράφει η Μπέτι Μίντλερ.
 
«Τότε, κάνετε κάτι γι' αυτό» λέει – απηυδισμένος – ο Γκάρι Νιούσομ.
 
«Φλόριντα... σ' αγαπώ. Είμαι συντετριμμένη. Για σένα. Δεν υπάρχουν λέξεις. Ηγέτες, πότε θα είναι “αρκετά”; Πότε θα κάνετε κάτι; Πόσα ακόμη παιδιά θα πρέπει να τρέξουν από τα σχολειά τους, με λυγμούς, με τα χέρια ψηλά; Πόσα ακόμη;» φωνάζει η Σοφία Μπους.
 
«Να μια σκέψη, αμερικανικά ΜΜΕ: αφιερώστε το ένα δέκατο από τη φρενήρη, χωρίς σταματημό ενέργεια που ξοδεύετε για να βαράτε τον Τραμπ στο να ζητήσετε νομοθεσία για έλεγχο της οπλοκατοχής» προτείνει ο Πιρς Μπρόσναν.
 
«Πρέπει να εκλέξουμε, τον Νοέμβριο, υποψηφίους που δεν χρηματοδοτούνται από τη National Riffle Association. Έχουμε μια ευκαιρία να εκλέξουμε υποψηφίους που δεν θ' αφήσουν τα παιδιά να πάνε σχολείο για να τα πυροβολήσει κάποιος. Είναι αηδιαστικό το πόσες φορές έχει συμβεί αυτό και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κάνουν τίποτα. Τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα» προτρέπει η Τσέλσι Χάντλερ.
 
«Οι προσευχές χωρίς συνταιριαστές πράξεις είναι σιωπηρά ψέματα που λέει κανείς στον εαυτό του, που δεν τα ακούει κανένας Θεός, που ισοδυναμούν με τίποτα. Η δράση είναι η γλώσσα της αλήθειας, οι προσευχές των Αγίων» φωνάζει ο Μαρκ Ράφαλο.
 
Ας σημειωθεί ότι, το 2017, το Πάρκλαντ είχε ανακηρυχθεί η ασφαλέστερη πόλη της πολιτείας της Φλόριντα.
 
ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)