to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 09.02.2020

Πολιτισμός

Το Χόλιγουντ μοιράζει τις υψηλότερες διακρίσεις του

Η τελετή για την απονομή των βραβείων Όσκαρ ξεκινά στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Χόλιγουντ σε όλον τον κόσμο.


Ένας τρομαχτικός κλόουν ή οι γερασμένοι μαφιόζοι; Η νοσταλγία για την Τίνσελταουν ή τα λασπωμένα χαρακώματα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου;

Το Χόλιγουντ θα μοιράσει απόψε τις υψηλότερες διακρίσεις του, στην τελετή για την απονομή των βραβείων Όσκαρ όπου ενδέχεται να καταγραφούν κάποιες ιστορικές «πρωτιές» αλλά και να υπάρξει ένα πόντιουμ μόνο λευκών νικητών – ενδεχόμενο που έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση (#OscarsSoWhite) γύρω από τις ελάχιστες υποψηφιότητες Αφροαμερικανών καλλιτεχνών.

Ο Μπραντ Πιτ, ο Έλτον Τζον, η Σαρλίζ Θέρον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Μάρτιν Σκορτσέζε είναι κάποιοι από τους κορυφαίους υποψηφίους, μαζί με το σχεδόν άγνωστο καστ της νοτιοκορεάτικης ταινίας «Παράσιτα», η οποία θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση απόψε.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο βραβείο της καλύτερης ταινίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τρεις ταινίες θα δώσουν τη μάχη: η ανεξάρτητη, κοινωνική σάτιρα «Παράσιτα», το «1917» του Σαμ Μέντες (Universal Pictures) και το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο (Sony Pictures).

«Το σίγουρο στοίχημα είναι οπωσδήποτε το «1917» αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα να κερδίσει κάποιος άλλος, είτε τα «Παράσιτα», είτε το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» ή και το «Jojo Rabbite”, ανέφερε ο Σκοτ Φάινμπερτ, αρθρογράφος του The Hollywood Reporter.

Τα «Παράσιτα», του υποψήφιου για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας Μπονγκ Τζουν-χο, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το βραβείο καλύτερης Διεθνούς Ταινίας – σίγουρα όμως οι συντελεστές της θα ήθελαν να γράψουν ιστορία κερδίζοντας και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Η ταινία Joke της Warner Bros, με 11 υποψηφιότητες συνολικά, η δραματική ταινία «Ιστορία Γάμου» του δικτύου Netflix, ο «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορτσέζε, το «Κόντρα σε όλα» και οι «Μικρές Κυρίες» συμπληρώνουν τη λίστα των υποψηφίων για το περίβλεπτο Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Οι νικητές επιλέγονται από τα 8.000 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Για δεύτερη χρονιά φέτος, το σόου δεν θα έχει κεντρικό παρουσιαστή.

Η Σίνθια Ερίβο είναι η μοναδική έγχρωμη ηθοποιός που διεκδικεί βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Harriet. Πιθανότατα όμως θα χάσει από τη Ρενέ Ζελβέγκερ, η οποία σαρώνει φέτος, ως γερασμένη Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία Judy. «Έδωσε εκπληκτική παράσταση. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα», σχολίασε ο κριτικός κινηματογράφου του Variety Όουεν Γκλάιμπεργμαν.

Ο Μπραντ Πιτ επιστρέφει και πάλι και διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο β΄ ανδρικού ρόλου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» (απέναντι σε «βαριά» ονόματα, όπως ο Τομ Χανκς, ο Αλ Πατσίνο και ο Τζο Πέσι). Για το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου φαβορί είναι ο Χοακίν Φίνιξ, για το Joker. Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι υποψήφια σε δύο κατηγορίες, α΄ και β΄ γυναικείου ρόλου για τις ταινίες «Jojo Rabbit» και «Ιστορία Γάμου». Μέχρι τώρα πάντως κανένας ηθοποιός δεν έχει κερδίσει δύο Όσκαρ την ίδια βραδιά.

Η τελετή ξεκινά στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Χόλιγουντ σε όλον τον κόσμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)