to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 10.01.2018

Κοινωνία

Χίος: Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης επιπλέον οικίσκων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Όπως αναφέρει το astraparis.gr: Χωρίς να υπάρχουν νομικά – τυπικά, αλλά και πρακτικά εμπόδια, ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης η αναμενόμενη επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ. Με επέμβαση των ΜΑΤ, απωθήθηκαν λιγοστοί κάτοικοι από το διπλανό χωριό που εμπόδιζαν τα φορτηγά.


Με την επέμβαση των ΜΑΤ, που απώθησαν τους λιγοστούς κατοίκους του διπλανού χωριού (Χαλκειός) οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον δρόμο, στο στρατόπεδο Αργέντη, εμποδίζοντας την διέλευση των βαρέων οχημάτων, άνοιξε ο δρόμος και συνεχίζεται – λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, 10 Ιανουαρίου 2018, – η επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων στην ΒΙΑΛ [σ.σ.: στο χοτσποτ 

Προηγουμένως, ο κ. Γιώργος Κεβόπουλος από την αστυνομική διεύθυνση Χίου προσάθησε αλλά χωρίς επιτυχία να τους πείσει να απομακρυνθούν από τον δρόμο, για να συνεχισθούν οι εργασίες.

Οι εξελίξεις από το πρωί:

Χωρίς να υπάρχουν νομικά – τυπικά, αλλά και πρακτικά εμπόδια, ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018, η αναμενόμενη επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Να σημειώσουμε ότι σε νομικό επίπεδο έχουν καταπέσει όλες οι ενέργειες για την έκδοση προσωρινής απαγορευτικής διαταγής, ενώ και πρακτικά απομακρύνθηκαν – με εισαγγελική παρέμβαση την περασμένη Δευτέρα – από το επίμαχο χωράφι, δίπλα στον δρόμο διέλευσης των βαρέων οχημάτων, τα πασσαλάκια, που στένευαν τον δρόμο και εμπόδιζαν την κίνηση.

vial_oikiskoi8

Οι κάτοικοι του Χαλκειούς, παρόλο που ήταν γνωστό από χθες το βράδυ ότι θα άρχιζαν εκ νέου οι εργασίες μεταφοράς από το παρακείμενο στρατόπεδο Αργέντη προ το hot spot εν τούτοις δεν φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί, πλην ενός μικρού περί τους 15-20 που βρίσκονται στην περιοχή.

vial_oikiskoi2

(Ο χώρος όπου μεταφέρονται οι οικίσκοι, έξω από τον περιφραγμένο χώρο της ΒΙΑΛ)

Όπως ανέφερε στον astraparis.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Φουτράκης έχει ειδοποιηθεί ο κόσμος να συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, κοντά στο στρατόπεδο.

Πάντως, μέχρι και μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης οι εργασίες μεταφοράς εκτελούντο ανεμπόδιστα, είχαν μεταφερθεί περί τους 10 οικίσκους  και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρόθεση της διοίκησης του hot spot είναι να μεταφερθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Οι εργασίες μεταφοράς εκτελούνται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση οχημάτων στην περιοχή του στρατοπέδου και κατ΄ επέκταση στο εργοτάξιο της ΒΙΑΛ.

(Βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων)

(Φωτ. αρχείου: Οι σκηνές σε χωράφι δίπλα στη ΒΙΑΛ, όπου είχαν μεταφερθεί οι υπεράριθμοι πρόσφυγες)

Με πληροφορίες από το astraparis.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)