to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 05.08.2019

Κοινωνία

Χίος: Τραγικός θάνατος 19χρονου από πτώση μπασκέτας

Για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου ο οποίος προσήλθε αυτόβουλα στο αστυνομικό τμήμα Χίου


Μία μπασκέτα σε έναν ξεχασμένο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου «σκότωσε» χθες το βράδυ έναν 19χρονο. Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, δέχθηκε τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος προσήλθε αυτόβουλα στο αστυνομικό τμήμα Χίου, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος. Ο δήμαρχος νωρίς το πρωί της Δευτέρας αφέθηκε ελεύθερος καθώς κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα, που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ήταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Η δήλωση του δημάρχου Χίου

Την συντριβή του για τον άδικο θάνατο του 19χρονου Δ.Σ. από το Μαρούσι,στην Δασκαλόπετρα του Βροντάδου εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, προσθέτοντας ότι στον δήμο Χίου «είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του δημάρχου έχει ως εξής:«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα  αυτοβούλως, προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωσή της επέστρεψα στα καθήκοντά μου.

Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Στον δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο  έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του  δήμου Χίου.

Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Χίος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)