to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 15.01.2021

Κοινωνία

Χίος: Στην ουρά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, επειδή έκαναν τα εμβόλια οι διοικητικοί

Έστειλαν 240 δόσεις για 368 άτομα - εμβολιάστηκαν πρώτα στελέχη και έστειλαν προσωπικό της «πρώτης γραμμής» να κλείσει ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης - «Το φιάσκο της κυβέρνησης με τη λεγόμενη πολιτική των εμβολιασμών συνεχίζεται και όσον αφορά τη Χίο», τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης



Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στη Χίο (των 50 χιλιάδων κατοίκων) η επιλογή να σταλούν στο νοσοκομείο του νησιού κατά πολύ λιγότερες των αναγκαίων δόσεις του εμβολίου για την covid-19, σε συνέχεια μάλιστα της λειτουργίας εκεί ενός και μόνο εμβολιαστικού κέντρου, καθώς τα υπόλοιπα δεν άνοιξαν ποτέ.

Την δική του ερμηνεία δίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Χίου Γιάννης Λαμπαδοχυτός μιλώντας στην τοπική Αλήθεια. «Οι δόσεις των εμβολίων που ήρθαν δεν επαρκούν για όλο το προσωπικό ... ο σχεδιασμός για τις συμμετοχές έγινε πρόχειρα, μέσα σε μία μέρα ... 368 συνάδελφοι είχαν δηλώσει ότι θέλουν να εμβολιαστούν ... ήρθαν 240 δόσεις ... υπάρχουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο ακτινολογικό, πολλοί νοσηλευτές σε τμήματα, που δεν είναι στον σχεδιασμό να εμβολιαστούν ... τους παραπέμπουν να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας που έχει ανοίξει για τους πολίτες».

«Και εδώ στη Χίο, γίναμε θεατές ενός επικοινωνιακού show με τα εμβόλια, είδαμε να εμβολιάζονται διοικητικοί πρώτα. Αυτή την στιγμή λένε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια για το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό και τους καθαριστές ... η κυβέρνηση προσλαμβάνει 1.000 ειδικούς φρουρούς για τα πανεπιστήμια, που λόγω πανδημίας είναι κλειστά και αντίθετα κλείνει εμβολιαστικά κέντρα σε κέντρα Υγείας επειδή δεν έχει προσωπικό ... Δεν νομίζω άλλο κράτος να χρησιμοποιεί την πανδημία σαν άλλοθι για να στήσει αστυνομοκρατούμενο κράτος», υπογράμμισε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ Μαρία Σαραντινούδη.


«Το φιάσκο της κυβέρνησης με τη λεγόμενη πολιτική των εμβολιασμών συνεχίζεται και όσον αφορά τη Χίο», τονίζει από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, «μετά την κατάργηση των εξαγγελθέντων εμβολιαστικών κέντρων και την επιστροφή στο ένα και μοναδικό, αυτό του νοσοκομείου, αφήνει ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μονάδες αιχμής (ΕΚΑΒ, Κέντρο Υγείας Πυργίου, κ.α.). Τους καλεί μάλιστα να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

«Μετά τα παλαμάκια και τις φωτογραφίες έρχεται καθημερινά η έμπρακτη απαξίωση των υγειονομικών. "Πίσω παππά τα στέφανα", που λέει και ο λαός μας, και στο κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών», καταλήγει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)