to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 23.01.2018

Κοινωνία

Χίος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του χοτσποτ της ΒΙΑΛ, καταγγέλλοντας πιέσεις από τοπικούς παράγοντες

Την παραίτηση του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ Θεόφιλος Τσιγκαλάκης.


Όπως προσθέτει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Θ. Τσιγκαλάκης, ο οποίος είχε προσληφθεί στη θέση αυτή κατόπιν διαγωνισμού πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε σοβαρές πιέσεις σε βάρος του από τοπικούς παράγοντες, δεδομένου του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στη Χίο.

Όπως προσθέτει αναλυτικότερα το astraparis.gr:

Την παραίτησή του υπέβαλλε την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο διοικητής του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ κ. Θεόφιλος Τσιγκαλάγης.

Στην παραίτησή του, όπως δήλωσε στον astraparis.gr, επικαλείται προσωπικούς λόγους και άφησε να εννοηθεί ότι το φορτισμένο κλίμα των τελευταίων μηνών ήταν η αιτία να οδηγηθεί στην συγκεκριμένη απόφαση.

Πάντως, στους… παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ήταν γνωστές οι πιέσεις κάθε μορφής που εδέχετο ο κ. Τσιγκαλάγης τους τελευταίους μήνες, κυρίως με αφορμή την τοποθέτηση των νέων οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Χαρακτηριστική δε ήταν εκείνη που δέχθηκε δημοσίως μέσα στην αίθουσα του ειρηνοδικείου Χίου, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, όπου εσυζητείτο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου και την οποία είχαμε καταγράψει ως astraparis.gr.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του δήμου Χίου απευθυνόμενος σε αυτόν κατά την εξέτασή του ως μάρτυρα τον ρώτησε για την καταγωγή του και όταν έλαβε απάντηση ότι είναι Χιώτης, αμφισβήτησε την… αγάπη του για τη Χίο, εξαιτίας της… θέσης του στην ΒΙΑΛ.

Ο κ. Τσιγκαλάγης είχε ορισθεί στην συγκεκριμένη θέση στις 18 Φεβρουαρίου 2017 και η σύμβασή του επρόκειτο να λήξει στις 18 Φεβρουαρίου 2018, ενώ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε την δυνατότητα να την παρατείνει για ακόμα δύο έτη.

Θα παραμείνει στην θέση του για τουλάχιστον 15 ημέρες, προθεσμία που ορίζεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για να γίνει δεκτή η παραίτησή του, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την ημερομηνία λήξης της σύμβασής του, στις 18 Φεβρουαρίου 2018.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)