to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 11.02.2015

Κοινωνία

Χίος: Οι θυελλώδεις άνεμοι γκρέμισαν τμήμα του λιμενοβραχίονα

Κατέρρευσαν λόγω των θυελλωδών ανέμων, που σαρώνουν επί δύο ημέρες τη Χίο, τμήματα του βόρειου προσήνεμου λιμενοβραχίονα στον λιμένα της Χίου, σε τρία διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα το κύμα να περνάει από το τείχος. Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στο βόρειο τμήμα του νησιού.


Η φωτ. από τον Πολίτη της Χϊου

Συγκεκριμένα, πίσω από το κτίριο του Τελωνείου έχει ανοίξει μια τρύπα, ενώ στον βραχίονα που οδηγεί στο πράσινο φανάρι το τείχος έχει καταρρεύσει σε δύο σημεία που απέχουν περίπου είκοσι μέτρα το πρώτο από το δεύτερο.

limenovrax 2

Πιο μεγάλη ζημιά δείχνει το δεύτερο σημείο που έχει γκρεμίσει σε μήκος περίπου δέκα μέτρων, ωστόσο η πρόσβαση εκεί είναι αδύνατον να γίνει λόγω του ισχυρού κυματισμού.

Δεν άντεξε ο λιμενοβραχίονας της Χίου στους θυελλώδεις ανέμους

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση στη βόρεια Χίο

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του παγετού, είναι δυνατή η κίνηση οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χίος – Βολισσός, τουλάχιστον από το 18ο χιλιόμετρο (διασταύρωση προς Ανάβατο) έως και λίγο πριν την διασταύρωση του Πιτυούς.

 
Μόνο με αλυσίδες η κίνηση οχημάτων προς τη βόρεια Χίο
 

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του παγετού, είναι δυνατή η κίνηση οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χίος – Βολισσός, τουλάχιστον από το 18ο χιλιόμετρο (διασταύρωση προς Ανάβατο) έως και λίγο πριν την διασταύρωση του Πιτυούς.

Ο δρόμος έχει μεν καθαρισθεί από τα χιόνια, αλλά όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, τα υπολείμματα του χιονιού έχουν δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάγου, το οποίο είναι παγίδα για τους οδηγούς, των οποίων τα οχήματα δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.

Βίντεο από τη χιονόπτωση στο Αίπος της Χίου

Από την περιφερειακή ενότητα Χίου φαίνεται ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες ποσότητες αλατιού, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα πώς θα διασκορπισθεί στο οδόστρωμα, αφού δεν υπάρχει το κατάλληλο μηχάνημα («αλατιέρα»). Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί γεωργικό τρακτέρ με ειδικό κάδο, που χρησιμοποιείται για την διασκόρπιση των λιπασμάτων.

Λόγω του παγετού έμεινε και σήμερα κλειστό το σχολικό συγκρότημα της Βολισσού, ενώ ανάλογα μικρότερης έκτασης προβλήματα έχουν παρουσιασθεί σε διάφορες περιοχές στα βόρεια του νησιού.

Συγκεκριμένα, στην προκυμαία των Καρδαμύλων η θάλασσα έχει ξεβράσει μεγάλες ποσότητες φυκιών και ήδη συνεργείο του δήμου Χίου επιχειρεί στην περιοχή για τον καθαρισμό του δρόμου.

Πληροφορίες από astraparis.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)