to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 14.01.2019

Κοινωνία

Χίος: Νέα διαμαρτυρία από τους κάτοικους των Καρδαμύλων για να μη κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής

Δεύτερη κινητοποίηση ακόμη πιο αποφασιστική και διεκδικητική, από τους κατοίκους των Καρδαμύλων σήμερα Δευτέρα για να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο χωριό τους. Ο περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής, προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδρασή τους όταν απαντώντας στις προειδοποιήσεις τους για απόσυρση των καταθέσεων τους είπε: «Αυτή θα είναι η τιμή που θα κάνετε που τόσα χρόνια ήταν η Εθνική εδώ;»


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του astraparis.gr:

Δεύτερη κινητοποίηση ακόμη πιο αποφασιστική και διεκδικητική από τους κατοίκους των Καρδαμύλων, αυτή τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, για να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο χωριό τους.

Παρουσία του περιφερειακού διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Γρηγόρη Καλογριόπουλου, οι Καρδαμυλίτες εξεδήλωσαν για ακόμη μια φορά την αντίθεση τους στο κλείσιμο της τράπεζας που θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα οικονομικό και κοινωνικό για την περιοχή.

Παράλληλα, προειδοποίησαν ότι θα αποσύρουν όλες τις καταθέσεις τους από την Τράπεζα σε περίπτωση που αυτή εμμείνει στην απόφαση της.

Ο κ. Καλογριόπουλος με τη σειρά του δεσμεύθηκε μόνο για τη μεταφορά των αιτημάτων των κατοίκων των Καρδαμύλων . Υποστήριξε ότι θα μεταφέρει το μήνυμα  στην κεντρική διοίκηση μέσω έκθεσης που θα συντάξει και θα καταθέσει την Τρίτη οπότε και η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.

Ωστόσο απαντώντας στις προειδοποιήσεις των Καρδαμυλιτών για απόσυρση των καταθέσεων τους είπε, «αυτή θα είναι η τιμή που θα κάνετε που τόσα χρόνια ήταν η Εθνική εδώ;», προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων.

Συνάντηση και με τον δήμαρχο

Στη συνέχεια στο δημαρχείο, ο περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Καλογριόπουλος και ο διευθυντής της Τράπεζας στη Χίο κ. Αναστάσιος Κώσταλος, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, παρουσία και του κ. Νικόλαου Βασιλάκη, προέδρου της Δ.Ε. Καρδαμύλων για το ζήτημα της αναγγελίας κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Καρδάμυλα.

Ο κ. Καλογριόπουλος εξήγησε ότι η κίνηση αυτή είναι απόφαση της κεντρικής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να παραμείνουν ενεργά 150 καταστήματα ανά την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος υποστήριξε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης του υποκαταστήματος ως δομικό στοιχείο της κοινωνίας της Β.Α. Χίου σε μια περιοχή με έντονη οικονομική δραστηριότητα από παλιά, ιδίως των ναυτικών. Τέλος, πρόσθεσε ότι η οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου θα εξετάζει τον τρόπο διάθεσης των καταθέσεων του δήμου, σε περίπτωση κλεισίματος του υποκαταστήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)