to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 27.02.2020

Κοινωνία

Χίος: Αποκαλύφτηκε ακροδεξιά απόπειρα εκμετάλλευσης της αντίστασης στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Με προσωπικά μηνύματα μέσω Messenger, ακροδεξιοί του νησιού επιχείρησαν να καλέσουν σε πογκρόμ «κατά ΜΚΟ» κοντά στο προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Το μήνυμά τους διέρρευσε ωστόσο και ακολούθησε δημοσιοποίηση των προθέσεών τους


Ενώ η επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού με την απόβαση των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο λάμβανε τέλος, «πυρωμένοι» ακροδεξιοί επιχείρησαν να στήσουν πογκρόμ κατά οργανώσεων και προσφύγων διακινώντας μήνυμα μέσω κοινωνικών δικτύων, που ευτυχώς έγινε αντιληπτό με αποτέλεσμα να καταγγελθεί δημόσια.

Το μήνυμα έλεγε, αναφερόμενο σε τοποθεσία κοντά στο προσφυγικό καμπ της Χίου, της ΒΙΑΛ, τα εξής: «“Συζητιέται αύριο το πρωί στης 7 συγκέντρωση στο αγ Χαράλαμπο στο Χαλκειός κοντά στη βιαλ. Για να μην αφήσουμε να περάσει καμιά ΜΚΟ μέσα θα έρθει και 2ο μνμ για επιβεβαίωση αν γίνει η όχι .τώρα που είμαστε πυρωμένοι. Μην το ανεβάσετε στο Facebook στείλτε το μόνο σε έμπιστα άτομα να μαθευτεί μέσο μηνυμάτων . αντιγραφή και επικόλληση τώρα».

Την κυκλοφορία του ακροδεξιού καλέσματος κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αυτό το μήνυμα μίσους κυκλοφορούν οι φασίστες με το γνωστό ύπουλο τρόπο τους. (...)  Δεν τους βγήκε όλο αυτό το διάστημα, παρόλες τις προσπάθειες των αρχηγών τους να φανούν εξαγνισμένες περιστερές, να το παίξουν ηγέτες του αγώνα και ήρωες!

Προσπαθούν να στρέψουν τις αντιδράσεις του κόσμου από την κυβέρνηση και τα όργανά της, πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες με άλλοθι τις ΜΚΟ και το ρόλο τους. Προβοκάτορες και επικίνδυνοι ως συνήθως. Τσιράκια του συστήματος, που πήραν την εντολή, «οι λαθροπίθηκοι φταίνε για όλα» και όχι η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση». 

«Η φασιστική πρόκληση δεν θα περάσει!», καταγγέλει και η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας για το ίδιο μήνυμα, προσθέτοντας: «Τις τελευταίες ώρες διακινούνται στη Χίο μηνύματα σαν αυτό που καλούν σε επιθέσεις εναντίον προσφύγων και οργανώσεων. Καλούμε τους πολίτες να αγνοήσουν τις φωνές του μίσους!»

Με πληροφορίες από astraparis.gr

tags: Χίος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)