to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 06.12.2017

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η μαθητική διαδήλωση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Ένταση σε Σύνταγμα και Προπύλαια

Επεισόδια το μεσημέρι στο Σύνταγμα αλλά και νωρίτερα το πρωί στα Προπύλαια, στη μαθητική διαδήλωση. Ρίψη μολότοφ στη διαδήλωση στην Πάτρα.


Φτάνοντας στην πλατεία Συντάγματος, γύρω στη 1 το μεσημέρι, κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Αναλυτικότερα:

Στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε κατά τις 2.00 η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, κατά διαστήματα, μικροεντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.Στο πέρασμά τους νεαροί που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν μικρής έκτασης ζημιές σε βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Eπεισόδια στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας λίγο πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι, κατά την διάρκεια πορείας για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα κουκουλοφόρων, η οποία συμμετείχε στην πορεία που κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου, κινήθηκε προς την οδό Ερμού και φθάνοντας κοντά στο αστυνομικό μέγαρο, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κινήθηκαν προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)