to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:02 | 29.02.2020

Κοινωνία

Χημικά από τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - Εγκλώβισαν φοιτητές επί ώρες

Εκτεταμένη χρήση χημικών γύρω από τη σχολή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση του φοιτητικού συλλόγου το βράδυ της Παρασκευής - Με πορεία αλληλεγγύης απεγκλωβίστηκαν οι φοιτητές



Νέο σκηνικό έντασης  το βράδυ της Παρασκευής στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επιχείρηση για αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντός του οποίου βρισκόταν σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικο γλέντι ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών, στο πλαίσιο της κατάληψης που αποφασίστηκε μετά από γενική συνέλευση.

Εγκλωβισμένοι παρέμειαν επί ώρες περίπου 100 φοιτητές που ζητούσαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να φύγουν από την σχολή.

Έπεσαν βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Σύμφωνα με τα Ραδιοφράγματα, διμοιρία ΔΕΛΤΑ πήγε να μπει μέσα στο κτίριο από την Πατησίων και συγκρούστηκε με την περιφρούρηση της κατάληψης. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά μέσα στο κτίριο πριν αμπαρωθεί η πόρτα.

Με πορεία αλληλεγγύης απεγκλωβίστηκαν οι φοιτητές

Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού είχε μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε ένδειξη συμπαράστασης η αστυνομία υποχώρησε, η κατάσταση «ομηρίας» έληξε και οι φοιτητές αποχώρησαν από το σημείο, όπως αναφέρει η efsyn.gr

Η ανακοίνωση του Φ.Σ:

Στις 21:00 ολοκληρώθηκε η κατάληψη του ΦΣ με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, και για λίγο ακόμα συνεχιζόταν γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της πορείας στις 26/2 μεταξύ αυτών και φοιτητή της ΑΣΟΕΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή και έχουν εγκλωβίσει πάνω από 150 φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ περικυκλώνοντας το κτήριο. Αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά φοιτητές είναι όμηροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ ! Ο φοιτητικός σύλλογος απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής για να φύγουν οι φοιτητές με ασφάλεια ! Σε κλειστό χώρο συνωστισμένοι εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται σε κίνδυνο ! Είμαστε φοιτητές όχι τρομοκράτες !
Athens University of Economics and Business Athens University of Economics and Business #ΑΣΟΕΕ #ΜΑΤ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Διαδώστε παντού τη δημοσίευση !! Χρειαζόμαστε βοήθεια !
Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ

tags: ΑΣΟΕΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)