to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 02.02.2023

Πολιτισμός

Χημικά έριξαν τα ΜΑΤ στους καλλιτέχνες - Μπλόκαραν το Εθνικό Θέατρο

Παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά στους καλλιτέχνες που επιχείρησαν να φτάσουν στο Εθνικό Θέατρο


(φωτ.: avgi.gr)

Με χημικά αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους καλλιτέχνες που πραγματοποιούν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85, που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Συγκεκριμένα, μετά την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνθηκε προς το Rex και συνέχισε προς το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εκεί υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ όπου έριξαν χημικά. 

Νωρίτερα, ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε βάρος τους και απαιτώντας εδώ και τώρα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85, που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Διαβάστε: «Ούτε βήμα πίσω» - Μαζικές οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (φωτ./βίντεο)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ταυτόχρονα, σήμερα κορυφώθηκε η 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη της ΠΟΘΑ και τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών σωματείων σ’ αυτόν τον πανκαλλιτεχνικό και πανελλαδικό αγώνα, ενώ ο ΣΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα λήγει και το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση, με το οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν δεν δοθεί συγκεκριμένη λύση στο θέμα του επίμαχου Π.Δ.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών είναι η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). «Ο κόσμος του Πολιτισμού απαντά ενωμένος!» διαμηνύουν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν χρειάζεται “τσεκούρι”», όπως και ότι «τα αρχαιολογικά μουσεία δεν χρειάζονται τοποτηρητές της κυβέρνησης».

Το ΣΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα άλλωστε λήγει και το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση, με το οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν δεν δοθεί συγκεκριμένη λύση στο θέμα του επίμαχου Π.Δ.

Με πληροφορίες από avgi.gr

ΜέΡΑ25: Τόσο "ειλικρινείς" είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης

«Τόσο "ειλικρινείς" είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης να επιλύσει τα όσα δημιούργησε με το ΠΔ για τους καλλιτέχνες που χρειάζεται τα ΜΑΤ για να την προστατέψουν», το σχόλιο του ΜέΡΑ25:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)