to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 22.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Χιλιάδες υπογραφές Καστοριανών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε χιλιάδες ανέρχονται οι υπογραφές, που συγκεντρώθηκαν από την Κίνηση Πολιτών Καστοριάς στο ψήφισμα με το οποίο ζητούν τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που φέτος με την εφαρμογή του μέτρου της εξίσωσης θα βάλει φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών.


"Θέλουμε μέσα από αυτό το ψήφισμα, το οποίο και γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο, να υπάρξει μια ενιαία τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία θα αφορά όλον τον κόσμο και θα κυμαίνεται σε ένα προσιτό ύψος, ώστε να μπορεί να το πληρώσει και ο πλέον αδύναμος. Σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό της Καστοριάς μαζεύουμε υπογραφές. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας έχει ενστερνιστεί τη δική μας άποψη και το δικό μας αγώνα ως δικό της. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά" υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της Κίνησης Στάθης Μασκαλίδης.


Η Κίνηση Πολιτών Καστοριάς, δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα, καθώς το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με άλλες περιοχές, όπως τη Φλώρινα η οποία ήδη κινητοποιείται, με την Πτολεμαΐδα, τα Σέρβια, που δραστηριοποιούνται πάνω σε αυτό το πρόβλημα.


Μικρές ανάσες θα έδινε το όποιο επίδομα θέρμανσης αν παραχωρούνταν στον κόσμο με βάση οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. "Είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε ολόψυχα μέχρι τέλους, για να ανατρέψουμε αυτά τα γεγονότα. Δηλαδή με βάση τα δεδομένα που επικρατούν τώρα, εμείς σαν Καστοριανοί και γενικότερα σαν κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στα οικονομικά βάρη ενός τέτοιου κόστους. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουμε" τονίζει ο εκπρόσωπος της Κίνησης.


Την ίδια ώρα οι βενζινοπώλες της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην διανείμουν πετρέλαιο. "Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, καθώς το ίδιο το κράτος με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στερεί ένα από τα βασικά αγαθά επιβίωσης στο κοινωνικό σύνολο" δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καστοριάς Λάζαρος Ζήσης.


Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τους μαθητές. Οι βενζινοπώλες δεν έχουν πληρωθεί τις περσινές οφειλές και αδυνατούν, όπως τονίζουν να προμηθεύσουν επί πιστώσει τα σχολεία. Από τη μεριά του ο Δήμος Καστοριάς θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων, αφού τα κονδύλια δεν επαρκούν για να καλύψουν το κόστος θέρμανσης, ενώ Σύλλογοι Γονέων διοργανώνουν εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουν μέρος των χρημάτων. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της τοπικής εφημερίδας "Σέντρα": Με το μπετονάκι τους γεμάτο πετρέλαιο.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)