to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 16.12.2022

Οικονομία

Χιλιάδες απολύσεις σχεδιάζει η Goldman Sachs - «Τσουνάμι» περικοπών στις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες

Στους υπεύθυνους τμημάτων της Goldman έχει ζητηθεί να εντοπίσουν τους υπάλληλους με τις χειρότερες επιδόσεις


Στην υλοποίηση της στρατηγικής που είχε προαναγγείλει από το περασμένο καλοκαίρι, προχωρά η διάσημη επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs. Σύμφωνα με το Reuters –το οποίο επικαλείται πηγή με γνώστη του θέματος– η Goldman Sachs σχεδιάζει να προβεί σε χιλιάδες περικοπές εργαζομένων της, προκειμένου «να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε αναφέρει για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι ενδέχεται να «επιβραδύνει» τις προσλήψεις και να μειώσει τα έξοδα, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει την απόλυση περίπου 500 υπαλλήλων της.

Η Goldman Sachs αριθμούσε 49.100 υπαλλήλους στο τέλος του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, αφού πρόσθεσε σημαντικό αριθμό προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των εργαζομένων θα παραμείνει πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό της τράπεζας ανήλθε σε 38.300 άτομα στο τέλος του 2019.

Επίσης, το Reuters σημειώνει πως η Goldman Sachs σχεδιάζει να σταματήσει τη δημιουργία καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις: μια είδηση που σηματοδοτεί πως η τράπεζα αποχωρεί από την καταναλωτική δραστηριότητα.

Ο αμερικανικός οικονομικός ιστότοπος Semafor ανέφερε νωρίτερα πως η Goldman Sachs θα απολύσει έως και 4.000 άτομα, καθώς αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχουν τεθεί.

Αναζητούνται οι υπάλληλοι με τις χειρότερες επιδόσεις

Πολλές απολύσεις θα προέλθουν από τον τομέα εξυπηρέτησης πελατών. Σύμφωνα με την Semafor, οι περικοπές αφορούν έως και του 8% του συνολικού προσωπικού του επενδυτικού οίκου. Στους υπεύθυνους τμημάτων  έχει ζητηθεί να εντοπίσουν τους υπάλληλους με τις χειρότερες επιδόσεις,

Η Goldman ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι μειώνει τις φιλοδοξίες της για την Marcus, τη ζημιογόνο μονάδα χρηματοδοτικών προϊόντων.

Τα τελευταία σχέδια περικοπής θέσεων εργασίας έρχονται μετά τις απολύσεις περίπου 500 υπαλλήλων.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αντίστοιχη πολιτική περικοπών και σε άλλες μεγάλες τράπεζες

Στον ίδιο δρόμο φαίνεται πως κινούνται και άλλες μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley (MS.N) και της Citigroup Inc (C.N), οι οποίες έχουν μειώσει το εργατικό δυναμικό τους κατά τους τελευταίους μήνες, λόγω της ασταθούς κατάστασης που έχουν δημιουργήσει στη Wall Street τα υψηλά επιτόκια και τα άλματα του πληθωρισμού.

Οι επενδυτικές τράπεζες είχαν μια μεγάλη επιτυχία το 2021, αλλά είδαν λιγότερες συμφωνίες φέτος, επειδή οι εταιρείες σταμάτησαν τις εξαγορές και τις εισαγωγές, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν. Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συντέλεσαν επίσης στην αστάθεια της αγοράς και επηρέασαν την επενδυτική τραπεζική δραστηριότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)