to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χιλή: το τέλος του νεοφιλελευθερισμού

Φαίνεται ότι ο Αμερικανός μεγαλοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Σταν Γκρίντμπεργκ ή έχει φτιάξει «σχολή » ή κάνει franchising και στη Λατινική Αμερική Με αυτά τα συνθήματα, με 28% περίπου κέρδισε τον πρώτο γύρο.


«Οικονομικά φιλελεύθερη πολιτική της οποίας ο ακρογωνιαίος λίθος είναι η μείωση των φόρων, η διατήρηση του κεφαλαιοποιητικού συνταξιοδοτικού συστήματος και η μείωση του ρόλου του κράτους, μη αναγνώριση του γάμου μεταξύ των γκέι, αλλαγή του νόμου περί των αμβλώσεων, πάταξη του εγκλήματος και της ανομίας κ.λπ.».

Αυτά ήταν τα βασικά σημεία της προεκλογικής εκστρατείας του υπερσυντηρητικού Κast στη Χιλή. Σας θυμίζει κάτι;

Και αν δεν το έχετε πολύ καθαρό, να το κάνουμε αντιγράφοντας από τον διεθνή Τύπο:

«Την απροθυμία του Boric να καταδικάσει ανοιχτά τη βία εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο ο Kast που σε κάθε εκλογική συνάντηση τόνιζε ότι ο αντίπαλός του ποτέ δεν βρέθηκε στο πλευρό των θυμάτων του βανδαλισμού και της τρομοκρατίας».

Καρμπόν... ή copy paste επί το... ελληνικότερο.

Φαίνεται ότι ο Αμερικανός μεγαλοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Σταν Γκρίντμπεργκ ή έχει φτιάξει «σχολή » ή κάνει franchising και στη Λατινική Αμερική Με αυτά τα συνθήματα, με 28% περίπου κέρδισε τον πρώτο γύρο.

Ώσπου ήρθε ο δεύτερος γύρος και ο Gabriel Boric θριάμβευσε αφήνοντας 12 μονάδες πίσω τον Kast, με σημαία μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων ώστε να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί οι πλουσιότεροι Χιλιανοί - το 1% του πληθυσμού έχει στην κατοχή του το 26,5% του πλούτου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ακόμη, ανοιχτή πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία. Και κορωνίδα της αποκαθήλωσης της πινοσετικής σποράς του Μίλτον Φρίντμαν η δημιουργία νέου συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και συντάξεων, που σήμερα βρίσκεται σχεδόν κατά το 100% υπό τον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα.

Εικόνα και από το ελληνικό μέλλον; Γιατί όχι;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)