to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:40 | 12.04.2019

Πολιτική

Χέρι χέρι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον αγώνα για παραγραφή

«Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών», ανέφερε χτες, Πέμπτη, ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού


Ερώτημα: Το 2014 η Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση πανομοιότυπη με την ερμηνευτική δήλωση που πρότεινε και ψήφισε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλαξε από τότε για τη Ν.Δ.;

Όπως αναφέρει το σημερινό κύριο άρθρο της «Αυγής» «αυτός ο αχαλίνωτος κυνισμός, που ξεφεύγει πια από τα προσχήματα της «σκευωρίας» («είμαστε αθώοι»...) και περνάει στη λυσσασμένη υποστήριξη της παραγραφής («δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα»...) προσβάλλει βάναυσα την κοινή γνώμη. Και δείχνει το χυδαιότερο πρόσωπο του παλιού πολιτικού συστήματος και την αγωνία του απέναντι στις αποκαλύψεις για τον τρόπο που ξεπουλούσε το δημόσιο συμφέρον με την κάλυψη των κατάπυστων διατάξεων περί ευθύνης υπουργών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ»

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ υπερασπίζονται τη γραμμή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας υπουργών, εν μέσω δικαστικών εξελίξεων στο σκάνδαλο Novartis. Τώρα κατανοούν όλοι γιατί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατήγγειλε τη σπουδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών», τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. 

«Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.


«Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την άποψη Αθανασίου ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού;»

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι "η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού" και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Η δήλωση Αθανασίου:

Στην αρχή ο Χ. Αθανασίου επιχείρησε να αποφύγει να εκθέσει την άποψή του λέγοντας: «Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

Αλλά στη συνέχεια υποστήριξε: «Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε».

Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ1, για να λάβει την ξεκάθαρη απάντηση: «Είναι στα καθήκοντά του».

«Οι συγκεκριμένες περιστάσεις είναι κατα την ενάσκηση των καθηκόντων από εκεί και πέρα για κάθε αδίκημα αν είναι ή όχι το κρίνουν τα αρμόδια συμβούλια» εξήγησε λίγο αργότερα.

Αναφορικά με τη στάση της Ν.Δ. στην άρση ασυλίας του Αν. Λοβέρδου ο κ. Αθανασίου είπε ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι είναι άκυρες όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων με βάση τον νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες και οι εισαγγελείς έχουν κάνει λάθος ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι στο απυρόβλητο η Δικαιοσύνη».

Δημ. Τζανακόπουλος: Απόψεις σαν του Βενιζέλου εξέφραζαν βασιλιάδες, τσάροι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

«Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του κου Βενιζέλου ότι όποιος τολμά να ελέγξει το πολιτικό προσωπικό του παλιού καθεστώτος τελεί εσχάτη προδοσία», γράφει ο Δημ. Τζανακόπουλος και προσθέτει: «Παρόμοιες απόψεις εξέφραζαν στο παρελθόν οι βασιλιάδες της μεσαιωνικής δύσης, οι Τσάροι, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».

 

​Η ΕΡΤ φταίει, σύμφωνα με τη ΝΔ!

Η ΝΔ, σε μία κακοστημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ με αφορμή την κάλυψη των όσων είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες» τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη  συνέντευξη του πρώην υπουργού κ. Αθανασίου:

Σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη σημερινή συνέντευξη του πρώην υπουργού κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι – όπως πάντα – μετέδωσε και μεταδίδει πλήρως, ισοτίμως και χωρίς λογοκρισία τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των ερωτώμενων προσώπων, χωρίς, βεβαίως, να ευθύνεται για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλούν οι απαντήσεις.

Αυτό έγινε και στην προκείμενη περίπτωση, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)