to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 13.07.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Χέρι εμπρηστών πίσω από τις φωτιές στη Ζάκυνθο;

Στο νησί έχει φτάσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και ερευνά τις αγροτοδασικές πυρκαγιές, που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί.


Μάχη με τις φλόγες στην Ζάκυνθο δίνουν εδώ και ημέρες πυροσβέστες από όλη την Δυτική Ελλάδα, αλλά και από την Βόρειο, που έχουν έρθει να ενισχύσουν το έργο των συναδελφων τους, αφού μέσα σε διάστημα μόλις 5 ημερών έχουν εκδηλωθεί 4 πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις του νησιού.
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες φωτιές στη Ζάκυνθο, οι οποίες έχουν κάψει περισσότερα από 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στις Ορθωνιές βρίσκεται υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο, με τους προσπαθούν να αποτρέψουν τις αναζωπυρώσεις. Ο Συντονιστής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάτρας, Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, που βρίσκεται εδώ και ημέρες στο νησί του Ιονίου, μιλώντας το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7»  ανέφερε ότι η φωτιά στις Ορθωνιές έχει οριοθετηθεί, ενώ όσον αφορά το μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Γεώργιο Κρημνών, στις Βολίμες Ζακύνθου, κοντά στο Ναυάγιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Ορθωνιές, κι εκεί γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, όπου το πρωί 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο Σινούκ  συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, τρία αεροσκάφη Canadair ενώ αναμένονται ακόμα 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος.
 
«Η Ζάκυνθος έχει ένα ιστορικό τους καλοκαιρινούς μήνες με τις πυρκαγιές. Φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα. Εμείς ως υπηρεσία σε κάθε φωτιά σχηματίζεται δικογραφία, υπάρχει το ανακριτικό και διαβιβάζεται ο φάκελος στην δικαιοσύνη. Έχει έρθει κλιμάκιο και πάνω από την Αθήνα (ΔΑΕΕ) και η εδώ υπηρεσία εξετάζει τα θέματα με το ανακριτικό της. Αλλά σίγουρα όταν έχουμε τόσες πολλές φωτιές η Ζάκυνθος και με το ιστορικό της, και συνεχίζεται και το φαινόμενο, κι επειδή είχα κάνει και διοικητής εδώ το 2010, όταν καταστέλλουμε μια φωτιά τις επόμενες ημέρες ξεκινά μια καινούργια. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα είχε 4 φωτιές σε διαφορετικά σημεία από την μια άκρη του νησιού στην άλλη, ίσως κάποιο χέρι της έχει βάλει»  σημείωσε ο κ. Ματθαιόπουλος.
 
Στην πυρόσβεση στο νησί του Ιονίου συμμετέχουν 40 πυροσβεστικά οχήματα από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και πυροσβέστες από το πεζοπόρο Θεσσαλονίκης, 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)