to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χειροκροτήστε τους

Τα κενά είναι τεράστια και δεν καλύφθηκαν έγκαιρα τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Όποιο κενό δημιουργήθηκε δεν καλύφθηκε


Ηεικόνα είναι αμείλικτη και έρχεται από το Νοσοκομείο της Λάρισας.  Ένας γιατρός προσπάθησε να περιγράψει στις τηλεοπτικές κάμερες όσα βίωσε στην εφημερία.  Όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις δηλώσεις του και κατέρρευσε.

Στο κουρασμένο πρόσωπό του αποτυπώνονται ανάγλυφα οι ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος Υγείας αλλά και η μάχη που έδωσαν αβοήθητοι αυτός και οι συνάδελφοί του για να σώσουν ζωές.

Οι άγνωστοι ήρωες που ζητούσε κάποτε η κυρία Μαρέβα να τους χειροκροτήσουμε ξεχάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

Τώρα έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού την ώρα που ξεκίνησε απειλητικά το νέο κύμα της πανδημίας και οι προοπτικές δεν είναι καθόλου ρόδινες. Τα νοσοκομεία γεμίζουν ασφυκτικά και οι γιατροί με τους νοσηλευτές θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί όμως ακόμη και μπροστά σ’ αυτή την εικόνα. Ο συγκεκριμένος γιατρός, που είναι μάλιστα και ο διευθυντής της μονάδας Covid, προσπάθησε να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «Δύο γιατροί για τέσσερις κλινικές» είπε ο άνθρωπος. Φτάνουν; Μάλλον όχι. Πόσα χέρια και πόση δύναμη πρέπει να έχουν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το θηρίο και να μην κάνουν λάθος;

Τα κενά είναι τεράστια και δεν καλύφθηκαν έγκαιρα τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.  Όποιο κενό δημιουργήθηκε δεν καλύφθηκε. Η κυβέρνηση δείχνει εμφανώς ότι δεν θέλει να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Δεν ανησυχεί εάν ολόκληρα νοσοκομεία περιθάλπουν μόνο ασθενείς με Covid και οι υπόλοιποι άρρωστοι αφήνονται στην τύχη τους ή, καλύτερα, θα αποτελέσουν πελατεία για τους ιδιώτες.

Κάποιοι συνάδελφοί τους δεν άντεξαν και ύψωσαν έγκαιρα τη φωνή τους: παραιτήθηκαν ομαδικά διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία και για να προστατεύσουν, όπως λένε, την επαγγελματική και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Σίγουρα ούτε αυτή είναι λύση. Η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί δίπλα σ’ αυτούς που δίνουν νυχθημερόν τη μάχη στα νοσοκομεία και να μην κλείνει τα μάτια στα προβλήματά τους. Πρέπει να αλλάξει τακτική και να μην ακούει τα αιτήματα μόνο της ακροδεξιάς πελατείας της, αλλά και αυτών που προσφέρουν στην κοινωνία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)