to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 01.03.2020

Διεθνή

HDP: Η τουρκική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγωδία στο Ιντλίμπ, όχι οι πρόσφυγες

Η κυβέρνηση του AKP (Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης) χρησιμοποιεί ξανά τους πρόσφυγες σαν διαπραγματευτικό χαρτί, μετά τις απώλειες στο Ιντλίμπ στις 27 Φεβρουαρίου. Λέγοντας ότι δεν μπορεί πια να συγκρατήσει τους πρόσφυγες και ότι θα ανοίξει τα σύνορα, το AKP έδειξε και πάλι, ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως πολιτικό εργαλείο και όπλο, αναφέρει Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) της Τουρκίας


Η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) της Τουρκίας:

Η κυβέρνηση του AKP (Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης) χρησιμοποιεί ξανά τους πρόσφυγες σαν διαπραγματευτικό χαρτί, μετά τις απώλειες στο Ιντλίμπ στις 27 Φεβρουαρίου. Λέγοντας ότι δεν μπορεί πια να συγκρατήσει τους πρόσφυγες και ότι θα ανοίξει τα σύνορα, το AKP έδειξε και πάλι, ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως πολιτικό εργαλείο και όπλο.

Ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του AKP, οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης και διακινητές ανθρώπων έχουν αναμειχθεί στη διαδικασία της μεταφοράς. Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε ακραίες ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, τόσο από την ξηρά, όσο και από τη θάλασσα.

Λόγω των ισχυρών μέτρων που πάρθηκαν στα σύνορα από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, οι πρόσφυγες, κυρίως Σύροι και Αφγανοί, έχουν εγκαταλειφθεί μεταξύ των συνόρων σε χειμερινές συνθήκες και μερικοί πρόσφυγες οδηγήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τη θαλάσσια οδό με φουσκωτές βάρκες, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το ΑΚP προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από τους πρόσφυγες για την τραγωδία που έλαβε χώρα στο Ιντλίμπ, η οποία προκλήθηκε βασικά από τις δικές του αμαρτίες. Υπό αυτή την έννοια, το AKP διαπράττει άλλο ένα έγκλημα. Το AKP πρέπει να εγκαταλείψει αυτή τη συμπεριφορά, να κάνει βήματα αποφυγής των πιθανών θανάτων προσφύγων στο Αιγαίο και να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη.

Η κυβέρνηση του AKP θα είναι υπεύθυνη για τους πιθανούς θανάτους και τις τραγωδίες που μπορεί να συμβούν σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι των προσφύγων, που μετατράπηκαν σε εργαλείο εκβιασμού και απειλής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση του AKP να εκπληρώσει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές της ευθύνες προς τους πρόσφυγες.

Γκιουλσούμ Αάολου (Gülsüm Ağaoğlu)
Εκπρόσωπος της Επιτροπής Μεταναστών & Προσφύγων του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HPD)

29 Φεβρουαρίου 2020

*Το HDP είναι το αριστερό και φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας και διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)