to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 18.01.2018

Πολιτική

Χαβάη γίναμε: Τις θετικές ειδήσεις τις πήραν και τις σήκωσαν οι ισχυροί άνεμοι

Η οικονομία, οι θετικές ειδήσεις, οι αναλύσεις ξένων μέσων ενημέρωσης δεν έφτασαν στις οθόνες μας. Στο επίκεντρο των δελτιων ειδήσεων βρέθηκαν οι συζητήσεις στη Νέα Υόρκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ, το επικείμενο συλλαλητήριο, τα προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους, η εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, το περιστατικό με τουρκικό σκάφος στα Ίμια, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Ξεκινούν σύντομα οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Αισιοδοξία ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης βρίσκεται πάρα πολύ κοντά εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. (αναλυτικά)


 

«Μητσοτάκης και Σπυράκη έχουν πνιγεί στις αντιφάσεις της ΝΔ για την ονομασία της ΠΓΔΜ»

«Έχει ο κ. Μητσοτάκης το σθένος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι πραγματικά η θέση της ΝΔ ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος της ακροδεξιάς τάσης του κόμματός του, των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη;», το ερώτημα που απευθύνει ο Δημ. Τζανακόπουλος. (αναλυτικά)


 

Σεντένο: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, χρειάζεται βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι (σ.σ.: οι Έλληνες) μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια, με βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές στο τέλος του προγράμματος». (αναλυτικά)


 

Το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία, πραγματικότητα που ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες

«Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους»: Το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός στα social media. (αναλυτικά)

 
 


 

ΔΝΤ: Σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώσει με αξιόπιστο τρόπο το χρέος της Ελλάδος, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια βιώσιμη ανάκαμψη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις. (αναλυτικά)


 

Η οικογενειοκρατία και οι... φακές στο ΚΕΕΛΠΝΟ στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής για την Υγεία

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τη διερεύνηση τυχόν σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά την εξέταση του προϊστάμενου της δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους οροθετικούς και από το 2008 προέδρου των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή. (αναλυτικά)


 

Σύντομα η υπουργική απόφαση για το έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους του Mega

Kατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων του Mega με τον Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, την Τετάρτη 17/1, διατυπώθηκε η δέσμευση του υπουργείου για άμεση υπογραφή της σχετικής απόφασης για την χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε εργαζόμενο του Mega. (αναλυτικά)


 

Την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στη Λάρισα εγκαινίασε ο Ανδ. Ξανθός

«Το νέο μοντέλο οργάνωσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα». (αναλυτικά)


 

Μείωση κατά 320 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο του 2017

Μείωση κατά 320 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο του 2017 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο. (αναλυτικά)


 

Bloomberg: Η Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει το αστέρι των ευρωπαϊκών κρατών στις αγορές ομολόγων

Εάν η Πορτογαλία υπήρξε το αστέρι των ευρωπαϊκών κρατών στις αγορές ομολόγων για το 2017, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την αντίστοιχη θέση φέτος, σύμφωνα με την Algebris Investments όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. (αναλυτικά)


 

«Τύπος με “καπέλα” δεν μπορεί να υπάρξει»: Βarcode σε όλα τα έντυπα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προωθούν από κοινού τη δρομολόγηση του έργου για την καθιέρωση της ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα (barcode) σε όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες. (αναλυτικά)


 

«Έως 1,3 δισ. ευρώ το κόστος των δύο επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης προς τα Δυτικά»

Στο ποσό του 1 με 1,3 δισ. ευρώ, υπολογίζεται το κόστος κατασκευής των δύο επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά, μαζί με την επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα αφορά σε υπέργειο Project, επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)


 

Πώς εντοπίστηκε εργοδότης στο Ναύπλιο που απαίτησε την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων. (αναλυτικά)


 

«Κατοχυρωμένοι οι εργαζόμενοι όπου ανοίγει "Market In" στη θέση καταστήματος "Καρυπίδη"»

«Η εκδίκαση της διεκδίκησης των εργαζομένων να δουλεύουν και στα "Market In" στα Γιάννενα, δημιούργησε μία νομολογιακή υπόθεση, ακριβώς επειδή το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)