to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το χασίς της προπαγάνδας

Ο καθεστωτικός μηχανισμός που τους στηρίζει θα καταφύγει ξανά στην τοξικότητα όταν κρίνει ότι πρέπει να καλλιεργήσει το αφήγημα για την αντιπολίτευση που προωθεί τα ναρκωτικά. Ή που δρα αντιπατριωτικά, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών, που τώρα ανακάλυψαν πόσο χρήσιμη και αναγκαία είναι


Προεκλογικά, η Ν.Δ. μόνο που δεν ανέθεσε σε κάποια εταιρεία διαφημιστική εκστρατεία κατά των ναρκωτικών, με αφορμή τη νομοθέτηση για την κλωστική και την ιατρική κάνναβη, που οδήγησε σε επενδύσεις αναγκαίες για την ανάπτυξη.

Ομοβροντία προπαγανδιστική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούσε, λέει, το χασίς για να διαφθείρει τη νεολαία. Ξαφνικά, οι κανονιοφόροι σίγησαν μόλις η παλινόρθωση συνετελέσθη. Διαπρύσιοι κήρυκες εναντίον της κάνναβης, όπως ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδης, άναψαν την πίπα της ειρήνης απέναντι στο προϊόν και ανακάλυψαν κάποια απ’ τα προτερήματά του για την οικονομία. Έτσι απλά, χαλαρωτικά και γλυκά, όπως θά 'λεγε ο ίδιος. Ωσάν οι άριστοι της ελεεινής τραπέζης να ανακάλυψαν τα θετικά του χασίς και της ευφορικής διάθεσης που μπορεί να προσδώσει στην αποκοιμιστική προπαγάνδα περί των θαυματουργών ικανοτήτων του κ. Μητσοτάκη. Ως άλλοι έμποροι του τηλεοπτικού νερού του Καματερού.

Ο καθεστωτικός μηχανισμός που τους στηρίζει θα καταφύγει ξανά στην τοξικότητα, όταν κρίνει ότι πρέπει να καλλιεργήσει το αφήγημα για την αντιπολίτευση που προωθεί τα ναρκωτικά. Ή που δρα αντιπατριωτικά, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών, που τώρα ανακάλυψαν πόσο χρήσιμη και αναγκαία είναι. Όταν έδιναν χώρο στους Αμβρόσιους, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτοί θα φτάσουν στο σημείο να αφορίσουν μέχρι και την κ. Κεραμέως. Δάκρυσε η εικόνα της Παναγιάς!

Έχουν όμως έτοιμο το επικοινωνιακό αντίδοτο. Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να ανακοινώσει πρόγραμμα απασχόλησης στις μητροπόλεις, κρατώντας ως αντίδωρο εικόνες αγίων, που του χάρισαν στην Αρχιεπισκοπή. Ο δε κ. Μητσοτάκης, αντί για το Σινά, τράβηξε για την Τήνο, όπου άναψε κερί σε εικόνα που είχε δωρίσει ο πατέρας του. Αγία Οικογένεια! Δεν εξηγούνται αλλιώς τα θαύματα με τη ραγδαία αύξηση του τζίρου των απευθείας αναθέσεων, που μετατρέπουν την πανδημία σε ευλογία.

Ο ιερός κύκλος των ωφελούμενων απ’ τις αναθέσεις συμβάλλει αζημίως στην οικοδόμηση ενός κράτους που θα έχει στον πυρήνα του τον έλεγχο της πληροφόρησης, μέσω του ελέγχου της επιχειρηματικότητας των “ημετέρων”. Ώστε να δημιουργείται η αίσθηση στην κεφαλή του επιτελικού κράτους ότι θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς πολύ χειρότερα.

Απομένει να δούμε αν όλα τα παραμύθια έχουν καλό τέλος και αν θα έχουν όλη την τύχη με το μέρος τους αυτοί που ποντάρουν τα λεφτά τους στον Μητσοτάκη.

ΥΓ.: Δεν αρκεί η περιγραφή της κατάστασης, καθώς προκύπτει το ερώτημα: τι να κάνουμε. Γι’ αυτό, όμως, στο επόμενο.

* Ο Γιώργος Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και τομεάρχης Υποδομών - Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)