to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 04.02.2019

Αθλητισμός

Χάρης Γιαννόπουλος: «Μην αφήσετε τους φασίστες και τους ρατσιστές να νικήσουν»

Η διαδικτυακή ρατσιστική επίθεση στον Τζόρνταν Θίοντορ ενόχλησε τον Χάρη Γιαννόπουλο που έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού


Θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο προφίλ του στο instagram έπεσε ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ, Τζόρνταν Θίοντορ, με τον συμπαίκτη του Χάρη Γιαννόπουλο να παίρνει γενναία θέση για το περιστατικό.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ δέχτηκε κάτω από φωτογραφία που ανάρτησε στο λογαριασμό του ένα μήνυμα από άγνωστο που έγραφε: "Αν δεν δείξεις σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα, η ΑΕΚ δεν θα σε συγχωρήσει. Διασκεδάζεις σε ένα ελληνικό μέρος κι έχεις μια Τουρκάλα γυναίκα, με αηδιάζεις νέγρε".

Έτσι, ο Χάρης Γιαννόπουλος αποφάσισε να μην τηρήσει σιγή ιχθύος και να τοποθετηθεί, απαντώντας όπως αρμόζει στους ρατσιστές: "Παντού φασίστες και ρατσιστές. Και γίνεται χειρότερο. Μην τους αφήσετε να νικήσουν".

Ανακοινώσεις από ΑΕΚ και ΠΣΑΚ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ, υπερασπιζόμενη τον παίκτη της, ενώ σε σύντομη ανακοίνωση στήριξης προέβη και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

"Μία μεμονωμένη, αλλά αποκρουστική αντίδραση "φιλάθλου" στο λογαριασμό του αθλητή μας, Τζόρνταν Θίοντορ, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους των φίλων της "Ένωσης".

Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος "εισέβαλε" στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν "εξαφανίστηκε".

H AEK BC στέκεται στο πλευρό του Τζόρνταν και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται.

Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της. Θα αντιδράσει παντοιοτρόπως και με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να τα προστατεύσει από αθλιότητες, που δεν συνάδουν με τα "πιστεύω" του συλλόγου.

Η ΑΕΚ των αξιών και των συμβολισμών, η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των αγώνων, με τις αδιαμφισβήτητες ευαισθησίες στο DNA της, δεν δύναται να αποδεχθεί αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Στην οικογένεια της ΑΕΚ δεν χωρoύν παραβατικοί και ακραίοι. Δεν έχουν θέση στις δραστηριότητες της ομάδας μας. Δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν θέση προβοκάτορες, που στο όνομα του συλλόγου, πιθανώς, επιδίδονται σε βαρβαρότητες, με στόχο εν τέλει να πλήξουν τον ίδιο τον σύλλογο.

Ο αθλητικός πολιτισμός της Αθλητικής Ενώσεως Κωσταντινουπόλεως ενσαρκώνει από γεννήσεώς της τα ανώτερα ανθρώπινα ιδεώδη και μ’ αυτά πορεύεται η πλειονότητα των εκατομμυρίων πιστών της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο (θα) κινούμαστε σταθερά και αταλάντευτα".

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σύνδεσμός μας, είναι στο πλευρό του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή αλλά και δίπλα στις ομάδες, οι οποίες "μάχονται" για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς κρούσματα ρατσισμού και βίας. 

Να γραφτεί επιτέλους ο επίλογος αυτών των κρουσμάτων και να ασχολούμαστε μόνον με τον αθλητισμό που ενώνει και αγαπάμε. 

Τέτοιου είδους ιδεολογίες δεν τις θέλουμε στο χώρο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)