to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 04.04.2013

Πολιτική

Το χαράτσι φεύγει, το Johnnie Walker έρχεται

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Σε ποιους απευθύνονται, ποιο είναι το ακροατήριό τους, ποιοι είναι οι ψηφοφόροι τους, ποιοι τους πιστεύουν ακόμα, ποιοι ελπίζουν σε αυτούς; Μετά την ασύλληπτη, αδιανόητη ακόμη και για εκείνους παράσταση που έδωσαν χθες το βράδυ οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης, τούτα είναι πλέον τα κρίσιμα, τα μοναδικά ίσως πολιτικά ερωτήματα. Το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο το γνωρίζουμε. Το γιατί αυτός ο τόπος ανέχεται να τον κυβερνούν αυτοί που τον κυβερνούν, θα το μάθουμε μόνο άμα και όταν φαγωθούμε, που θα 'λεγε κι ο 'Ασιμος.

Επί ένα μήνα μας είχανε φάει τ' αυτιά με τις μάχες που έδιναν με την τρόικα και αναμετάξυ τους, για να φύγει το τέλος ακινήτων από τη ΔΕΗ. Δεν το ψηφίζουμε, είναι νέο μέτρο, φώναζε ο Κουβέλης. Αν δεν το ψηφίσει η ΔΗΜ.ΑΡ., δεν τον ψηφίζουμε ούτε εμείς, σιγόνταρε ο Βενιζέλος. Αφήστε τις βλακείες, αν δεν παραμείνει το χαράτσι στην ΔΕΗ, θα πάρουμε νέα μέτρα, θα πάμε σε εκλογές και δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας, απειλούσε μέσω του ΜΕΓΚΑ ο Σαμαράς. Δεν δεχόμαστε απειλές από τους Μουρούτηδες, ούρλιαζε μέσω non paper ο Βενιζέλος κι από δίπλα ο Κουβέλης έψελνε ανένδοτος το no passaran.

Μετά απ' όλα αυτά, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης κλείστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά από δύο ώρες ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι το τέλος ακινήτων βγαίνει από τη ΔΕΗ! Μην σπεύσετε να φωνάξετε, χιπ- χιπ- ούρα!, γιατί υπάρχει και συνέχεια. Βγαίνει μεν από τη ΔΕΗ το χαράτσι, για να μπει στη θέση του, δηλαδή και πάλι στη ΔΕΗ, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το χαράτσι και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και φόρο στα μη ηλεκτροδοτούμενα σπίτια και φόρο στα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Φεύγει ένα και μπαίνουν τέσσερα, που συμπεριλαμβάνουν και το ένα. Φεύγει το έλασσον και μπαίνει το μείζον, φεύγει το υποσύνολο και μπαίνει το σύνολο. Το αντιληφθείτε εσείς τα 2,8 εκατομμύρια που το 2013, σιγά μην είναι μόνο για το 2013, θα πληρώσετε όλους τους φόρους ακινήτων μέσω ΔΕΗ ή να το ξαναπώ; Το ξαναλέω λοιπόν: Βγαίνει από τη ΔΕΗ ένα χαράτσι και μπαίνουν τέσσερα χαράτσια, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Υπάρχει βέβαια και ένα καλό στην απόφαση των τριών, θα πάψουμε δηλαδή να βλέπουμε κάθε φορά που ανοίγουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ αυτό το βάρβαρο και τρομακτικό ΕΤΤΗΔΕ. Ναι είναι και βάρβαρο και τρομακτικό, διότι παραπέμπει ευθέως στους Εττηδέμ, την άγρια και ευτυχώς εκλείψασα φυλή των Άνδεων, που θυσίαζε ανήλικα σαλάχια, για να εξευμενίσει τους θεούς του βουνού. Οι οποίοι θεοί δεν εξευμενίζοντας με τίποτα: «Τι θα γίνει, ρε μάστορες, πάλι σαλάχι έχουμε σήμερα; Χάθηκε καμιά κουτσομουρίτσα;»

Πηγή: Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)