to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 05.06.2022

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Ο φετινός αντιπυρικός σχεδιασμός βασίστηκε στην εμπειρία των περσινών πυρκαγιών…

Συνεχίζονται οι «πολιτικές εκκενώσεων» και οι επικοινωνιακές φιέστες, τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Η Χαρά Καφαντάρη, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απέλπιδας προσπάθειας για την απόκρυψη της ανικανότητας του επιτελικού κράτους κι ενός ανύπαρκτου μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, βλέπουμε σε μια περιοχή της πρωτεύουσας με αραιή φυτοκάλυψη, χαμηλή βλάστηση και μέτριους ανέμους (ο εκπρόσωπος του Π.Σ. διαπίστωσε ότι, «οι ριπές τους έφτασαν τα 8 μποφόρ») να γιγαντώνεται πυρκαγιά και να κινδυνεύει να γίνει mega-πυρκαγιά, αφού μπήκε μέσα στον οικιστικό ιστό. Για μια ακόμα φορά η Αττική δοκιμάζεται, αυτή την φορά στα νότια (Γλυφάδα, Βούλα) και στην Αν. Αττική. Απειλείται δε, ο σημαντικός πνεύμονας της, ο Υμηττός, που χτυπήθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Δεν γνωρίζουμε αν φταίει ο κακός μας ο καιρός, ή ο «Τρελλός» (Υμηττός) που μοιάζει με «μπακλαβά», αλλά σίγουρα φταίει η αναποτελεσματικότητα και η ανυπαρξία του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί, αντί να λύσουν σοβαρά προβλήματα και να εκσυγχρονίσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, προτιμούν να προσλαμβάνουν Πανεπιστημιακούς αστυνομικούς, να στήνουν σκηνικά έντασης στα Α.Ε.Ι., να μην προσλαμβάνουν υγειονομικούς, να αρνούνται την ακρίβεια που καλπάζει και τόσα άλλα. Α! και να μπλέκουν την χώρα μας σε πολεμικές συρράξεις, στέλνοντας πολεμικά όπλα στην Ουκρανία … Α! και να παραγγέλλουν «αγορές του αιώνα», το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, με πυροσβεστικά αεροπλάνα που θα είναι έτοιμα στο τέλος της πενταετίας.

Ο αρμόδιος υπουργός, πρόσφατα επισκέφθηκε την ΝΑ Αττική και δήλωσε ετοιμότητα…, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του (μια από τις πολλές που μας συνηθίζει) ότι, «ο φετινός αντιπυρικός σχεδιασμός, βασίζεται στην εμπειρία των περσινών πυρκαγιών…».

Μπορεί και να έχει δίκιο! Και να αναμένει αντίστοιχα αποτελέσματα!

Όμως, ξέχασε να μας πει ότι, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο αφού …

  • Το Π.Σ. παραμένει χωρίς επαρκές προσωπικό με περίπου 4.000 κενές οργανικές θέσεις, και δεν ενισχύθηκε με επαρκή εξοπλισμό και μέσα.

  • Δεν συνεχίστηκαν τα προγράμματα πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης του ΟΑΕΔ (5000 περίπου άτομα), που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  • Δεν εφαρμόσθηκαν πολιτικές ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

  • Το νέο υπουργείο Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παραμένει χωρίς οργανόγραμμα και σαφές νομοθετικό πλαίσιο. Ο, δε, αντιπυρικός σχεδιασμός βασίζεται σε σχέδια δεκαετιών.

  • Το νέο Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού, αγνοείται…

Δυστυχώς, συνεχίζονται οι «πολιτικές εκκενώσεων» και οι επικοινωνιακές φιέστες. Υπενθυμίζουμε όμως ότι, το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που συστάθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, με «φιλόδοξα» σχέδιά, κρίνεται καθημερινά εκ του αποτελέσματος…


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)