to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 04.08.2022

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Να τοποθετηθεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις

«Ο κ. Κοντολέων, επικεφαλής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσαν το κινητό του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι έκθετη, πρέπει να αναλάβει ευθύνες», επισήμανε η Βουλευτής Δυτ. Αθήνας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχίαστον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL και στην εκπομπή «KONTRA NEWS10»


Η κ. Καφαντάρη αναφέρθηκε σε μια σειρά θέματα της επικαιρότητας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ως προς την πανδημία στην χώρα μας, είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη ανά εκατομμύριο σε θανάτους από covid, όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφάσισε η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας να γίνει εβδομαδιαία και δεν παίρνει μέτρα θωράκισης της Δημόσιας Υγείας.

Μέσα στην πανδημία τα νοσοκομεία μας έγιναν μονοθεματικά με αποτέλεσμα άτομα με χρόνια νοσήματα ( π.χ. καρκίνος, καρδιοπάθειες) να φοβούνται να πλησιάζουν τα νοσοκομεία και έτσι να χειροτερεύει η υγεία τους. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μιλάει για ιδιωτικοποίηση της υγείας και ΣΔΙΤ.

Σχετικά με το πρόσφατο ζήτημα παρακολούθησης κινητού του κ. Ανδρουλάκη να τονίσω ότι πρέπει να διερευνηθεί το ζήτημα καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την δημοκρατία. Ο κ. Κοντολέων, επικεφαλής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσαν το κινητό του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι έκθετη, πρέπει να αναλάβει ευθύνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΥΠ, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη υπάγεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ουσιαστικά επικεφαλής της ΕΥΠ είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Επειδή τα προσόντα του επικεφαλής δεν ταίριαζαν σε συγκεκριμένο άτομο (κ. Κοντολέων) άλλαξαν με τροπολογία τα προσόντα ώστε να μην απαιτείται πτυχίο.Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα...

Η ακρίβεια που ζούμε είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εδώ και ένα χρόνο μιλάμε για τα θέματα τα ενεργειακά και για κρίση ακρίβειας. Δεν μας άκουγε ο κ. Μητσοτάκης. Φυσικά ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση. Δεν είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις που μαστίζονται από την ακρίβεια.

Πέρασε πολύς καιρός για να παραδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχουν αυξήσεις και υπερκέρδη.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά ουσιαστικά ενσωματώνεται στην τιμή των κυμαινόμενων τιμολογίων και οι λογαριασμοί που θα δουν τώρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα είναι αυξημένοι.

Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προβάλλουν παραπλανητικές διαφημίσεις για «μειώσεις και εκπτώσεις» ενώ πρόκειται για κρατικές επιχορηγήσεις. Η ΡΑΕ προειδοποίησε ότι αν δεν ανακληθούν οι παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα ανακοινώσει ονόματα.

Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη στην ακρίβεια και στο ενεργειακό αντί να λύνει το πρόβλημα το δυσκολεύει. Κάποιοι θησαυρίζουν ενώ ο κόσμος και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδες ανάγκες τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)