to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 18.08.2022

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: «Κυβέρνηση σε παραζάλη, διασπορά fake news αντί διεθνών πρωτοβουλιών»

«Τι διεθνείς κινήσεις έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά και για άλλα εθνικά ζητήματα καθώς και για ζητήματα με την Τουρκία; Από το 2019 η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια σε προκλητικότητα» υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 18.08.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις έξι» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σχετικά με τους πρόσφυγες στον Έβρο, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μια κατάσταση παραζάλης. Βλέπουμε αντιφάσεις, αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις και fake news από την πλευρά της κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι έκθετη και έχει την ευθύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ερώτηση για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας όπου διαδραματίσθηκε το δράμα με τους πρόσφυγες δεδομένου ότι η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, ενώ υπάρχει έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι σχετικές συντεταγμένες ανήκουν σε τουρκικό έδαφος. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο. Πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση από την κυβέρνηση.

Τι διεθνείς κινήσεις έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά και για άλλα εθνικά ζητήματα καθώς και για ζητήματα με την Τουρκία; Από το 2019 η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια σε προκλητικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται το μεταναστευτικό θέμα με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και εθνική ευθύνη Το 2015 διαχειρίστηκε πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφυγαν προς την κεντρική Ευρώπη, δημιουργήθηκαν υποδομές και υπήρχε σύμφωνο με την Τουρκία.

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης; Τι κάνει για το σύμφωνο του ΟΗΕ στο Μαρακές το οποίο βάζει συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να μετακινούνται στο κέντρο της Ευρώπης; Τι διεκδίκησε η ελληνική κυβέρνηση ώστε να κατανεμηθούν ισομερώς οι μετανάστες και πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες; Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θέλουμε να καταδικάζεται η Ελλάδα σε μια αποθήκη ψυχών».

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση της Χαράς Καφαντάρη στην εκπομπή «από τις έξι»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)