to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 18.03.2023

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Η κοινωνία απαιτεί μόνο αλήθειες (βίντεο)

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να λέει ψέματα, όπως για τη τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, που στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε. Πρέπει να διαλευκανθούν όλα. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ορθώς παρενέβη. Το πόρισμα της διαπιστώνει ελλιπή εκπαίδευση του σταθμάρχη Λάρισας, καθώς και ανακαλεί όλους τους σταθμάρχες που προσέλαβαν με μπλοκάκι ως ανεπαρκείς»


H Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 17.03.2023, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION TV και στην εκπομπή «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ,σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

·Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και χωρίς κραυγές το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το δυστύχημα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να λέει ψέματα, όπως για τη τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, που στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε. Πρέπει να διαλευκανθούν όλα. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ορθώς παρενέβη. Το πόρισμα της διαπιστώνει ελλιπή εκπαίδευση του σταθμάρχη Λάρισας, καθώς και ανακαλεί όλους τους σταθμάρχες που προσέλαβαν με μπλοκάκι ως ανεπαρκείς.

·Ο κ. Καραμανλής περίπου 2 βδομάδες πριν το δυστύχημα σε επίκαιρη ερώτηση έλεγε ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα. Τώρα είναι εξαφανισμένος. Τον περιμένουμε την Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

·Η αύξηση του κατώτατου μισθού, λίγο πριν τις εκλογές, είναι ανεπαρκή και πολύ κάτω από τις ανάγκες της κοινωνίας. Χρειάζεται γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.

·Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευτεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, με αυτόματη ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Παράλληλα προτείνουμε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς τροφίμων, αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους και  πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

·Τις δημοσκοπήσεις απλά τις παρακολουθούμε. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν την καταδίκη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ο τόπος έχει ανάγκη μια κοινή δημοκρατική προοδευτική διέξοδο με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)